Fast & Furious-ster Sung Kang gaat zijn eigen racefilm regisseren

News
donderdag, 26 oktober 2023 om 14:30
fast and furious 6f1698320476
Sung Kang, vooral bekend van zijn rol als Han Lue in de Fast & Furious-franchise, neemt nu plaats in de regisseursstoel. Dat doet hij voor de aankomende live-action verfilming van de racefilm Initial D.
Toen Sung Kang merkte dat hij minder populair werd in Hollywood, geloofde hij dat 'het tijd was om achter de camera te stappen en te beginnen met iets nieuws creëren'. Hij voegde eraan toe: "Als regisseur kan ik kansen bieden aan mensen die dezelfde worstelingen doormaken als ik momenteel in Hollywood. Het gaat erom iets door te geven en vooral kennis met anderen te delen." Eerder maakte Kang zijn regiedebuut met de horror-komediefilm Shaky Shivers.
Nu mag Kang zich ontfermen over de live-action verfilming van Initial D. De film is gebaseerd op een Japanse manga en anime, waar racen de hoofdrol speelt. Volgens Kang gaat de nieuwe versie van Initial D dan ook over 'auto's, driften en coole onderwerpen'. De regisseur heeft bovendien een groot budget om te besteden, die hij kan gebruiken om zijn zelfverklaarde liefde voor auto's uit te drukken.
Initial D kreeg eerder al een ietwat teleurstellende live-action verfilming in 2005 met acteur Jay Chou in de hoofdrol.

De juist regisseur achter het stuur?

Sung Kang is dus voornamelijk bekend als Han van de Fast and Furious-franchise waarin hij natuurlijk veelal racet. Hij heeft dus al veel affectie met racefilms en kan zijn expertise goed gebruiken voor het regisseren van Initial D.