Super Mario Bros. Wonder had bijna sportcommentaar

News
donderdag, 19 oktober 2023 om 10:00
super mario bros wonderf1687359726
Mario Bros. Wonder">Super Mario Bros. Wonder staat voor de deur en Nintendo heeft de afgelopen tijd het één en ander gedeeld over de ontwikkeling van de game. Daarbij zijn wat interessante dingen naar voren gekomen. Zo blijkt dat er ooit aan een feature werd gewerkt die je eerder zou verwachten in EA Sports FC.
Super Mario Bros. Wonder komt met een aantal nieuwe features, om weer wat nieuw leven in de 2D-Mario formule te blazen. Maar niet elk idee dat Nintendo had voor de game heeft het eindproduct gehaald. Een opvallende feature die geschrapt moest worden, is live commentaar.
In de uiteindelijke versie van de game kun je af en toe pratende bloemen tegenkomen die tips hebben of een leuke reactie op wat er net is gebeurd. Maar dat idee was ooit veel groter: gedurende de game zou er live commentaar te horen zijn, blijkt uit een interview met de ontwikkelaars. Er is ongeveer zes maanden aan die feature gewerkt, voordat hij uiteindelijk geschrapt werd.
Het commentaar moest reageren op de acties van de speler en had twee ‘smaken’: een zakelijke stem, zoals een nieuwslezer, en een tsundere stem. Tsundere is een japanse term die gedrag omschrijft waarbij iemand zich onbeleefd tegen iemand opstelt om warme gevoelens te verhullen (veel testers kozen voor deze variant). Uiteindelijk bleek dat het teveel werk was om deze feature in de hele game te gebruiken, dus werd hij geschrapt.

Super Mario Bros. Wonder krijgt goede cijfers

Mario-liefhebbers hebben een mooie game om naar uit te kijken. De reviews zijn binnen en ze zijn behoorlijk positief. Wij waren bijvoorbeeld erg te spreken over de constante verrassingen die de nieuwe Wonder Flower te bieden heeft. De game verschijnt op 20 oktober.