5 redenen om Super Mario Bros. Wonder te spelen

Article
dinsdag, 10 oktober 2023 om 14:00
super mario bros wonderf1696505486
Over enkele weken is het tijd voor de release van Mario Bros. Wonder">Super Mario Bros. Wonder. Het is de eerste 2D Mario-game in een gloednieuwe stijl in dik vijftien jaar. Die wil je natuurlijk niet missen en dus zetten we vijf redenen voor je op een rijtje om Super Mario Bros. Wonder te spelen.

1. Flink wat nieuwe krachten

We trappen af met het gros aan nieuwe krachten dat Mario heeft, want dat zijn er vier die de gameplay compleet veranderen. Als eerste is er de olifant-power-up. Hierdoor verandert Mario daadwerkelijk in een olifant die als sloopkogel vijanden aan kan pakken.
Ook is er een bloem waardoor je de kracht krijgt om bubbels te blazen om vijanden in op te sluiten. De derde nieuwe kracht komt in de vorm van de drilboorhoed. Door middel van dit hoofddeksel kun je jezelf ingraven aan het plafond van het level, iets wat bij de nieuwe levels hier en daar nodig gaat zijn. Tot slot is er ook nog de Wonderbloem.

2. Dynamische levels

Die Wonderbloem is wellicht de grootste power-up om naar uit te kijken doordat deze de levels dynamisch op de schop gooit. Alles in de wereld van Super Mario Bros. Wonder komt als het ware tot leven, waardoor chaos de ervaring compleet verandert. Zo kunnen ook ineens hordes van vijanden tevoorschijn komen of zelfs je vaardigheden veranderen.
Het bizarre effect zal in ieder geval zorgen voor een bijzondere ervaring die de levels telkens weer herspeelbaar maakt. Wie nog niet alles verzameld heeft in een level, kan natuurlijk altijd al een level opnieuw doen om zijn collectie compleet te maken. Nu heb je door de dynamische veranderingen door de Wonderbloem simpelweg nog een reden om eens terug te gaan naar een eerder level.
supermariobroswonder fun scr 03f1696505558

3. Multiplayer-plezier

De nieuwe 2D Mario-game brengt natuurlijk ook multiplayer met zich mee. Geen online multiplayer, maar lokaal kun je ditmaal aan de slag met de titel. Met maximaal vier spelers kun je de nieuwe Mario-titel doorspelen, waarbij je tal van verschillende personages hebt om uit te kiezen.
Zo kun je gaan voor Mario, Luigi en Princess Peach, maar ook Princess Daisy is dit keer een optie. Daarnaast zijn twee Toads speelbaar, net als Toadette, Nabbit en vier verschillende Yoshi’s. Er is wat dat betreft voor ieder wat wils.

4. Badgesysteem

Naast een aantal nieuwe power-ups brengt de aanstaande platformer ook een nieuwe mechanic met zich mee. Het betreft het badgesysteem, waarmee je Mario van drie extra vaardigheden kunt voorzien. Er zijn drie soorten badges: de Action-, Boost- en Expert-Badges.
Elk van deze badges geeft Mario (of één van de andere speelbare personages) een andere vaardigheid. Zo geeft de Action Badge een extra, traditionele vaardigheid en krijgt je met de Boost-badge juist een passieve vaardigheid erbij. De Expert Badge geeft daarnaast toegang tot een geavanceerde skill die spelers kunnen gebruiken.
super mario bros wonderf1696519778

5. Leuk voor het hele gezin

De laatste reden om Super Mario Bros Wonder te spelen, is dat de game ontzettend toegankelijk moet worden voor jongere spelers. Mario-games zijn in hun 2D-jasje niet altijd de gemakkelijkste, maar daar heeft Nintendo een oplossing voor. Sommige personages dienen als de makkelijkere spelmodus.
Zo kun je kiezen om Nabbit te gebruiken of één van de Yoshi’s. Deze lopen geen schade op wanneer ze in aanraking komen met vijanden. Voor de jongste spelers is het op deze manier alleen opletten dat ze goed van platform naar platform springen. Zo kun je samen met je kinderen (of neefjes en nichtjes) de game spelen.
Super Mario Wonder verschijnt op 20 oktober voor de Nintendo Switch. Ga jij de game halen? Laat het ons in de reacties hieronder weten!