Nieuwe Netflix prijsverhoging aanstaande?

News
donderdag, 19 oktober 2023 om 10:30
netflixf1671701243
De Netflix prijs gaat weer in de lucht in verschillende landen, met de Verenigde Staten voorop. De Amerikaanse streamingdienst heeft in het verleden al vaker verspreid de prijzen voor haar streamingdienst verhoogd, waarbij Nederland vaak op een later moment pas de prijsstijging ziet plaatsvinden. Wederom gaat het om een forse stijging.
Netflix heeft tijdens haar recente investeerdersbijeenkomst bekendgemaakt de prijzen van de streaminggigant te gaan verhogen in de Verenigde Staten. Specifiek gaat het om twee pakketten die qua prijs omhoog gaan. Het betreft het Premium- en Basic-plan.
Per direct kost het Premium-plan in de Verenigde Staten nu 22,99 dollar per maand, een stijging van 3 dollar. Het Basic-plan gaat naar 11,99 dollar per maand., een stijging van 2 dollar. Voor nu raken de stijgingen Nederlandse gebruikers nog niet, maar daar dreigt snel verandering in te komen.

Netflix prijsstijging in Nederland?

De streamingdienst geeft aan dat de prijsstijging van Netflix ook snel in Europa doorgevoerd wordt. Specifiek krijgen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk als eerstvolgende gebieden te maken met stijgende prijzen. De kans is groot dat de Benelux hierna ook het haasje is.
Blijf jij Netflix houden als de prijzen weer de lucht in gaan in Nederland? Laat het ons weten in de reacties hieronder!