PlayStation komt met opvallend patent voor wireless earbuds

News
donderdag, 19 oktober 2023 om 9:30
pexels kerde severin 5961216f1633603917
PlayStation zet steeds meer in op audio, waaronder met de recent aangekondigde Explore earbuds. Daarvoor komt het bedrijf ook met een opvallend patent om earbuds op te slaan in een controller.
Met de komst van de PlayStation 5 is Sony zich niet alleen gaan inzetten op next-gen graphics, maar ook next-gen audio. Zo heeft het bedrijf 3D Audio geïntroduceerd met de eerste headset voor het apparaat en later ook voor speakers, zodat je het geluid in de game overal om je heen kan horen.
Sony komt daarom binnenkort ook met twee nieuwe audio-apparaten, de PlayStation Pulse Elite headset en de PlayStation Pulse Explore wireless earbuds. Die laatste krijgen een charging case, zoals we dat wel gewend zijn met wireless earbuds, maar mogelijk komt er ook een andere manier om ze te bewaren.

Earbuds opslaan in de controller

Er is namelijk een nieuw patent opgedoken van PlayStation. Daarin wordt een controller beschreven, waarin ruimte is om earbuds in op te slaan. Dat niet alleen, ze kunnen op die manier ook opgeladen worden en gepaird worden met de controller.
De nieuwe methode zorgt ervoor dat spelers niet apart hun controller en earbuds moeten pairen met de console. Dat is handig als je je controller en earbuds bijvoorbeeld wil gebruiken op de PlayStation 5 bij een vriend thuis. Het pairen is in theorie soms eenvoudig, maar in de praktijk kan het soms een flinke uitdaging zijn.
Volgens het patent is de nieuwe controller ook handig voor de gebruiker, omdat ze niet voor twee apparaten de accu moeten managen. Het is natuurlijk wel de vraag hoeveel het opladen van de earbuds gaat snoepen van de accu van de controller.

Populair Nieuws