Suicide Squad game voldoet niet aan verwachtingen van Warner Bros

News
maandag, 26 februari 2024 om 11:30
suicide squad kill the justice league teamf1681459602
Eerder deze maand is eindelijk Suicide Squad: Kill the Justice League uitgekomen. Maar de game voldoet niet aan de verwachtingen van Warner Bros., zo heeft de uitgever onthuld.
Eigenlijk had Suicide Squad: Kill the Justice League al in 2022 moeten uitkomen, maar na meerdere keren uitgesteld te zijn is de titel eindelijk op 2 februari verschenen. Maar waar er initieel veel hype was na de aankondiging in 2020, was daar weinig meer van over vier jaar later.
En dat heeft ook Warner Bros. gemerkt. Tijdens een aandeelhoudersvergadering heeft Chief Financial Officer Gunnar Wiedenfels laten weten dat de game het ‘niet volgens verwachtingen’ heeft gedaan. Dat meldt VGC. In tegenstelling tot de grote game van de uitgever die een jaar eerder verscheen.

“De release van Hogwarts Legacy in februari vorig jaar had een zeer positieve financiële impact. Dit jaar is Suicide Squad, een van onze belangrijkste releases in 2024, achtergebleven bij onze verwachtingen sinds de release eerder in het kwartaal, waardoor onze gamesbusiness zich opmaakt voor een moeilijke jaar-op-jaar vergelijking in het eerste kwartaal.”

Een slechte start

De nieuwe Suicide Squad game is door spelers en de media niet bepaald goed ontvangen. In onze review kwam de game niet verder dan een 5, mede doordat er bijna geen variatie is in de missies, chaos op het scherm en loot die waardeloos aanvoelt.
De game ging ook erg slecht van start. Spelers die namelijk de Deluxe Edition hebben gekocht, kregen drie dagen eerder toegang. Maar door een bug werden de servers direct offline gehaald en was er vrijwel geen early access meer. Uiteindelijk is er een compensatie gegeven, maar dat was niet genoeg om de extra prijs voor de Deluxe Edition te rechtvaardigen.