Dit is wanneer Verstappen duidelijkheid krijgt over zijn teamgenoot

News
maandag, 26 februari 2024 om 12:00
max verstappen sergio perez pre season test bahrein 2024f1708942042
Het nieuwe seizoen is nog niet eens begonnen, maar Sergio Perez weet dat hij onder flinke druk staat. Helemaal nu Helmut Marko duidelijk maakt wanneer Max Verstappen te horen krijgt wie zijn teamgenoot wordt in 2025.
2023 was een zeer teleurstellend jaar voor Sergio Perez. Hoewel het uiteindelijk de tweede plaats in het kampioenschap wist te claimen, kwam hij niet in de buurt van Max Verstappen. De Nederlander werd kampioen met 575 punten, terwijl Perez minder dan de helft had met 285 punten.
De Mexicaan weet dan ook dat hij hard moet vechten als hij zijn stoeltje wil houden voor 2025. Het contract van Perez bij Red Bull Racing loopt namelijk af aan het einde van het huidige seizoen. En Helmut Marko voert de druk bovendien flink op in een interview met Motorsport-Total.com. De adviseur van het team laat weten wanneer er een beslissing wordt gemaakt over welke coureur volgend jaar naast Verstappen rijdt.

“Hij heeft nog een contract voor 2024. Het is aan Perez. Als hij in dezelfde vorm rijdt als hoe hij de laatste paar races is geëindigd, dan kunnen we makkelijk praten over een verlenging. Na de zomerstop kunnen we al bepaalde overwegingen klaar hebben.”

Flinke concurrentie voor Perez

Er is in ieder geval geen gebrek aan potentiële coureurs voor een plekje naast Verstappen. Niet alleen wil Perez zijn stoeltje behouden, maar Daniel Ricciardo heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer bij Red Bull Racing.
Daarnaast wil Yuki Tsunoda ook promotie maken en dan is er nog de kwestie van Alexander Albon. De Britse Thai heeft blijkbaar zoveel indruk gemaakt vorig seizoen, dat Red Bull Racing een eerste optie heeft genomen op Albon voor 2025.