Succession haalt nieuwe mijlpaal na schokkende aflevering

News
woensdag, 12 april 2023 om 18:00
succession s4 brian cox matthew macfadyenf1681313350
Succession doet het de laatste jaren erg goed op HBO. Nu heeft de serie een nieuwe mijlpaal te pakken, dankzij een schokkende aflevering voor de show.
Let op: dit bericht bevat spoilers over Succession seizoen 4 aflevering 3!
Na het laatste seizoen van Game of Thrones moest HBO op zoek naar nieuwe kijkcijferkanonnen en sindsdien heeft de zender er meerdere gevonden. Zo doet Game of Thrones-prequel House of the Dragon goede zaken, evenals The Last of Us.
De afgelopen jaren is ook Succession een groot succes voor HBO. De show sleept niet alleen bergen aan Emmy’s in de wacht - acht stuks ondertussen - maar trekt ook veel kijkers. Met de meest recente aflevering is er zelfs een nieuwe mijlpaal bereikt. In de Verenigde Staten keken maar liefst 2,5 miljoen kijkers naar de aflevering, zo meldt Variety. Die data is op basis van cijfers van Warner Bros. Discovery en Nielsen.

De Red Wedding van Succession

De piek in het aantal kijkcijfers komt waarschijnlijk door de schokkende gebeurtenissen in de laatste aflevering. Op de dag van Connor’s bruiloft besluit Logan Roy (Brian Cox) naar Zweden te vliegen voor een gesprek met Lukas Mattson. Tijdens de vlucht krijgt de mediamagnaat alleen een hartaanval, met uiteindelijk zijn dood tot gevolg.
Voor veel fans deed de aflevering meteen denken aan een andere schokkende aflevering, waarbij een bruiloft centraal hoorde te staan: de Red Wedding uit Game of Thrones. Voor Succession is de sterfscène alleen heel anders aangepakt door showrunner en schrijver Jesse Armstrong.

Populair Nieuws