'Nieuwe Game of Thrones prequel in de maak bij HBO'

News
dinsdag, 04 april 2023 om 17:00
matt smith as prince daemon targaryenf1656440092
HBO is langzaam bezig om een complete franchise van Game of Thrones te maken. Naar verluidt is er nu namelijk een nieuwe prequel in de maak, die een film of serie kan worden.
Game of Thrones stopte na acht seizoenen, omdat showrunners D.B. Weiss en David Benioff iets anders wilden gaan doen. Als het alleen aan HBO lag, dan waren er nog een aantal seizoenen van de populaire fantasyserie gekomen. De show deed het immers enorm goed bij een gigantisch publiek.
Maar de wereld die bedacht is door George R.R. Martin bestaat uit nog veel meer verhalen dan Game of Thrones. Zo zagen we vorig jaar het eerste seizoen van House of the Dragon en volgens Variety is er nu nog een prequel in de maak bij HBO.
Het nieuwe project kan een film of serie worden en gaat over de verovering van Westeros door Aegon Targaryen. Een grotere focus op de Targaryens is niet vreemd, gezien de populariteit van House of the Dragon. Het project is naar verluidt wel in een heel vroege fase, dus er kan nog veel veranderen.
Volgens HBO is er nog niets officieel bevestigd en is de publicatie van Variety slechts speculatie, dat laat een woordvoerder van de zender weten aan IGN.

Meer House of the Dragon in de maak?

Eerder deze week was er nog een gerucht over de toekomst van House of the Dragon. Naar verluidt wordt er al bijna groen licht gegeven voor seizoen 3, terwijl het tweede seizoen nog in de maak is.
Het zou wel consequenties hebben voor het aankomende seizoen. Seizoen 2 wordt nu naar verluidt namelijk korter met in totaal acht afleveringen, in plaats van tien. Dat komt door de bezuinigingen bij moederbedrijf Warner Bros. Discovery.

Populair Nieuws