Wolff ziet het heel somber in: "Gat met Red Bull verdrievoudigd"

News
dinsdag, 07 maart 2023 om 9:30
formula 1 drive to survive s5 e5 native 00 26 05 21f1678177080
Na de gefaalde campagne van 2022, wilde Mercedes dit jaar de jacht op Red Bull Racing inzetten. Dat lijkt alleen een onmogelijke opgave na de GP van Bahrein. Volgens Toto Wolff is het gat met Red Bull misschien wel verdrievoudigd.
Voorafgaand aan het seizoen was Red Bull Racing de grote favoriet, met een ijzersterk 2022-seizoen in het achterhoofd en een goede wintertest. Maar tijdens de Grand Prix van Bahrein is goed duidelijk geworden hoe ver het team van Max Verstappen en Sergio Perez voor ligt op de concurrentie. De eerste race sloot de Nederlander af met een voorsprong van 38 seconden op de eerste coureur van een ander team.
Laatstgenoemde is ook niet één van de coureurs van Mercedes of Ferrari, maar Fernando Alonso. Aston Martin heeft een enorme sprong gemaakt in de winter en dat is een pijnlijke gewaarwording voor Mercedes, dat hun motoren levert. In gesprek met onder andere Racefans.net is teambaas Toto Wolff dan ook behoorlijk negatief.

“Aan het einde van vorig seizoen leken we het gat te hebben gedicht en was het puur een geval van welk circuit ons wel of niet ligt. Ik denk dat het gat met Red Bull nu is verdubbeld, misschien wel verdrievoudigd. Alle teams die er nog tussen liggen - de Ferrari, de Aston Martin - dat is slechts een bijzaak.”

Is er nog iets positiefs aan de W14?

Tijdens de onthulling van de nieuwe auto was het team van Mercedes nog zeer positief. Het team lijkt ervan overtuigd dat het unieke ‘zero sidepod’-ontwerp een succes kan worden. Maar al die positiviteit lijkt nu in één klap te zijn verdwenen: “Bij ons is alles slecht aan de auto.”
Het is voor de teambaas dan ook duidelijk dat er hard ingegrepen moet worden qua ontwerp. Volgens Wolff heeft Aston Martin laten zien wat een drastische verandering voor effect kan hebben en het gat met Red Bull Racing is zo groot dat ‘conventionele veranderingen’ geen verschil gaan maken.

Populair Nieuws