Streamingdienst Paramount Plus fuseert en krijgt bizarre nieuwe naam

News
dinsdag, 31 januari 2023 om 13:00
paramount plus logof1675161800
HBO Max en Discovery+ zijn niet de enige streamingdiensten die fuseren. Paramount Plus gaat nu namelijk samen met Showtime, met een wel heel speciale naam als gevolg.
De concurrentie op het gebied van streaming is moordend. Waar we eerst een handjevol streamingdiensten hadden met Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video, wordt de markt nu overspoeld door allerlei nieuwe spelers. Zo hebben we ook in Nederland vorig jaar maar liefst drie nieuwe streamingdiensten voorbij zien komen, waaronder SkyShowtime.
SkyShowtime is een samenwerking tussen Comcast en Paramount, maar in de Verenigde Staten hebben de bedrijven hun eigen streamingdiensten en zenders. Om een te volle streamingmarkt te voorkomen, is het nu tijd om te fuseren. Streamingdienst Paramount Plus gaat nu namelijk samen met de zender Showtime, waardoor het meer dichterbij een samenwerking gaat zoals we die nu in Nederland kennen.
De fusie is aangekondigd door CEO Bob Bakish in een memo aan het personeel. Dat meldt The Hollywood Reporter. In de toekomst zal de streamingdienst ook een nogal vrij aparte naam krijgen. Het bedrijf heeft namelijk besloten om de samensmelting van Paramount Plus en Showtime de naam ‘Paramount+ With Showtime’ te geven.

Wat zijn de gevolgen van de fusie?

Klanten van de streamingdienst kunnen binnenkort dus genieten van nog meer content, maar het is nog niet duidelijk tegen welke prijs. Een verhoging van de maandelijkse kosten zit er namelijk dik in. Daarnaast zijn er ook een aantal shows die mogelijk geannuleerd gaan worden door de fusie. Volgens Deadline lopen de series Three Women, Let the Right One In en American Gigolo gevaar.