De beste series op SkyShowtime om van te genieten

Article
maandag, 07 november 2022 om 9:00
the officef1631611942
We hebben er een poosje op moeten wachten, maar de nieuwe streamingdienst SkyShowtime is eindelijk beschikbaar in Nederland. Deze komt meteen met een respectabele hoeveelheid content. Maar welke series moet je als eerste gaan kijken?

The Office

Bij legendarische series denk je misschien snel aan drama’s of detectives. Maar ook opvallend veel komedies hebben een naam die ze vooruit snelt. Je kunt denken aan bijvoorbeeld Seinfeld en Friends. In deze eeuw mag The Office zich een legende noemen en de serie is in zijn geheel te zien op SkyShowtime.
Toegegeven, The Office is ook elders te zien, maar bij SkyShowtime is een stuk zekerder dat de dienst de uitzendrechten niet verliest. Je kunt nu wel beginnen aan een binge op Netflix of HBO Max, maar misschien eindig je die binge wel bij SkyShowtime.

Twin Peaks

Als je graag series kijkt waarbij je je misschien wat ongemakkelijk voelt, kun je eigenlijk bijna niet beter vinden dan Twin Peaks. David Lynch serveert met deze serie een bijzondere cocktail van een detective serie, een surrealistisch drama en een horrorserie. Veel van zijn popularitiet moest Twin Peaks vergaren toen de serie al geannuleerd was, maar die populariteit heeft dan weer wel een derde seizoen opgeleverd in 2017.
In Nederland ontbreekt het helaas een beetje aan makkelijk manieren om deze serie te kijken. Tenminste, dat was het geval. Met de introductie van SkyShowtime kun je alle seizoenen gewoon streamen. Er is natuurlijk wat te zeggen voor DVD’s, maar streamen is zonder al die schijfjes toch makkelijker.

Yellowstone

Wat je kunt verwachten van een familiedrama is helaas nogal wisselend. Voor elke fantastisch uitgedachte serie lijkt er wel een serie te zijn die gigantisch verzandt in clichés. Bij SkyShowtime kun je terecht voor één van de betere familiedrama’s van de laatste jaren.
We hebben het dan over Yellowstone, een serie die draait om het wel een wee van de eigenaren van Yellowstone Ranch, in het gelijknamige Amerikaanse National Park. Binnen de familie zijn de nodige problemen, maar ook met omwonenden is niet alles koek en ei. Deze serie draait nu al een aantal seizoenen, maar is pas sinds kort te zien in Nederland. Als je hem wil streamen moet je bij SkyShowtime zijn.

Star Trek: Strange New Worlds

SkyShowtime brengt ook een aantal originele series met zich mee. We zouden het nu kunnen hebben over Halo, maar science-fiction liefhebbers kunnen beter iets anders opzetten. Gelukkig is er ook het aanzienlijk beter ontvangen Star Trek: Strange New Worlds.
Strange New Worlds is één van de jongste Star Trek-series, maar speelt zich vrij vroeg in de tijdlijn af, zelfs vóór The Original Series. Je kunt dan ook avonturen zien van Spock, kapitein Christopher Pike en Number One, terwijl bijvoorbeeld Kirk nog nergens te bekennen is op de Enterprise. Overigens kunnen nostalgische kijkers ook Star Trek: The Next Generation zien op SkyShowtime.

The Offer

“I’m gonna make him an offer he can’t refuse,” zegt Don Corleone in The Godfather, één van de meeste legendarische films ooit gemaakt (tevens te zien op SkyShowitme). De zin staat inmiddels symbool voor de onsmakelijke manier waarop de maffia zijn zin krijgt. Maar het was een heel gedoe om die zin op beeld te krijgen.
Dat is overigens niet omdat Marlon Brando hem niet uit kon spreken. Je kunt zeggen wat je wil van Brando als persoon, maar acteren kon hij zeker. Nee er was een groep die liever niet had dat The Godfather überhaupt gemaakt werd: de maffia. Hoe het ondanks de druk van de Maffia toch lukte om The Godfather te maken kun je zien in The Offer.