Update - Streamingdienst HBO Max kampt momenteel met grote fout

News
maandag, 27 mei 2024 om 12:20
hbo max 1 scaledf1702049380
HBO Max is één van de populairste streamingdiensten in Nederland. Maar door een fout op de website wordt het nu wel heel moeilijk gemaakt om in te loggen.

Update - HBO Max werkt weer normaal

De technische dienst van HBO Max heeft achter de schermen hard gewerkt. De streamingdienst werkt momenteel weer zoals normaal, zodat je gewoon weer kan inloggen en de content kan bekijken.
Origineel bericht:
Over twee weken komt er een make-over voor HBO Max in Nederland. De streamingdienst verandert dan namelijk in… HBO Max, maar dan wel een vernieuwde versie. Door een conflict met de naam kan de streamingdienst niet omgetoverd worden tot Max, maar de rest van de veranderingen worden wel doorgevoerd. Onder andere nieuwe content van discovery+, een prijsverhoging en een nieuw likje verf.
Mogelijk wordt er achter de schermen al het nodige aangepast. Als dat het geval is, dan is er wel een foutje gemaakt door één van de technici. Wie namelijk nu naar de website van HBO Max gaat, wordt begroet op een andere manier dan normaal. Afbeeldingen staan niet op de juiste plek, tekst wordt niet goed ingeladen en het lijkt net op een site die is gemaakt rond 2000.
Het komt waarschijnlijk wel vaker voor dat je ziet dat een website op een verkeerde manier wordt getoond. Vaak is het een kwestie dat de pagina simpelweg niet goed is ingeladen. Even een refresh van de site en je kan de boel wel op de juiste manier bekijken. Maar dat is momenteel niet het geval bij HBO Max. Ook de site op een andere PC of laptop openen zal het probleem niet verhelpen.

Zoeken naar de inlog-knop

De fout bij HBO Max is normaal niet zo’n probleem als je al abonnee bent van de streamingdienst. Even inloggen en je zal terechtkomen op de normale pagina van de streamingdienst, met het complete aanbod. Er is alleen één probleem: de knop om in te loggen is niet te vinden op de gebruikelijke plek.
Zelfs als je de tekst op de frontpage probeert te highlighten, dan zal je geen knop kunnen vinden om in te loggen. Maar er is gelukkig wel een manier om dit probleem te omzeilen. De juiste link is helemaal onderaan de pagina verstopt in een woordenbrij. Het handigste is om Control-F te gebruiken en te zoeken naar ‘Inloggen’. Druk vervolgens twee keer op enter en je komt bij de juiste knop uit.
Daarna kom je weer op een pagina terecht waar de meeste tekst onzichtbaar is. Het is dan zaak om de tekst linksboven te highlighten, om de knop voor ‘log in’ of ‘account’ te vinden. Druk daarop en je komt eindelijk op een pagina terecht die er weer normaal uitziet.
Het is te hopen dat HBO Max snel het probleem oplost, zodat abonnees de dienst op een normale manier kunnen gebruiken. Dat mag ook wel met de flinke prijsverhoging die aan de horizon ligt.
Dit bericht is bijgewerkt op 28 mei 2024.