Max Verstappen verdeelde zich dood tijdens GP van Monaco

News
maandag, 27 mei 2024 om 14:00
max verstappen gp monaco 2024 verveeld
De GP van Monaco is op zondag normaal niet zo spannend. Maar deze keer verveelde Max Verstappen zich wel heel erg, die de hele race vast zat achter George Russell.
De Grand Prix van Monaco is het kroonjuweel van de Formule 1. En het is nu voor het eerst in de historie van de race dat een Monegask de Grand Prix heeft gewonnen. Na jaren van pech heeft Charles Leclerc eindelijk de winst op zijn naam kunnen zetten en er kwam dan ook de nodige emotie los bij de Ferrari-coureur.
Achter de SF-24 van Leclerc waren er iets minder emoties. Of tenminste, geen positieve emoties. Max Verstappen was namelijk niet bepaald tevreden tijdens de race. Over de boordradio vroeg de wereldkampioen of hij een kussentje kon krijgen, zodat hij een dutje kon doen tijdens de race.
Ook na afloop van de GP van Monaco liet Verstappen weten dat hij het geen spannende race vond, dat zei hij voor de camera van Viaplay.

“Het was een ontzettend saaie wedstrijd natuurlijk voor mij. En toen de rode vlag kwam was de strategie ook meteen om zeep. We hebben tot de pitstop ook echt banden gespaard. Ik reed rustig, echt heel rustig. Ik zat zo’n vier seconden van de normale tijden af.”

- Max Verstappen

Spanning in het klassement

Verstappen eindigde de race uiteindelijk op de zesde plaats, dezelfde positie als hij de race was begonnen. Daarmee staat hij momenteel op 169 punten, nog slechts 31 punten voor de nummer twee. Die positie wordt nu ingenomen door Leclerc, met 138 punten.
Lando Norris heeft met zijn vijfde plek het gat met Verstappen ietsjes gedicht. De Brit staat nu op de derde plaats met 113 punten. Sergio Perez is helemaal naar de vijfde plaats gezakt in het klassement. De teamgenoot van Verstappen kwalificeerde slechts op P18 en werd in de eerste ronde vervolgens ook nog eens uitgeschakeld door Kevin Magnussen, waardoor hij geen punten heeft gescoord in Monaco.