Nintendo komt met nieuwe officiële store

News
maandag, 27 mei 2024 om 12:00
the super mario bros movie ov st 9 jpg sd high copyright 2022 nintendo and universal studiosf1681728197
Hoewel je niet al te veel hoeft te zoeken naar een winkel die Nintendo-producten verkoopt, is het aanbod een stuk groter in een officiële Nintendo-store. Daar zijn er alleen niet heel veel van. Nu heeft Nintendo een nieuwe locatie aangekondigd.
Nintendo heeft door de jaren heen een enorme schare aan trouwe fans opgebouwd. Veel daarvan zijn wel te porren voor leuke merchandise van Mario, Zelda of een van de vele andere geliefde franchises. Die kun je natuurlijk online kopen, maar snuffelen in een winkel heeft ook wel wat.
Dat kan, maar nog niet op al te veel locaties en al helemaal niet in het westen. De meeste officiële Nintendo Stores zijn namelijk in Japan. Maar vanaf volgend jaar komt er een nieuw filiaal in het westen. Dat is alleen nog een stukje verder naar het westen dan Europa.
De nieuwe locatie is namelijk in San Francisco, waarmee er in de Verenigde Staten straks twee locaties zijn (via Business Wire). De allereerste fysieke Nintendo Store opende namelijk in 2005 in New York City. Binnenkort zijn dus zowel de oostkust als westkust van dat land voorzien van Nintendo Store.

Komt er ook een Nintendo Store naar Europa?

San Francisco is natuurlijk voor Europese fans niet bepaald naast de deur. De dichtstbijzijnde store is in Tel Aviv, Israël, maar dat is ook een flinke reis. Naast de VS en Israël is Japan het enige land waarin je een Nintendo Store vindt.
Het is niet uitgesloten dat er op termijn wel een store opent op ons continent, maar plannen voor West-Europa zijn er voor zover bekend niet. De meeste stores, inclusief de Japanse locaties, zijn namelijk in de laatste 5 jaar geopend. Het lijkt dus alsof Nintendo bezig is om een groter wereldwijd netwerk van officiële stores op te zetten. Een Europese store zou in principe in zo'n plan passen.