Opluchting voor HBO Max-abonnees: levenslange korting blijft bestaan

News
dinsdag, 07 mei 2024 om 14:00
hbo max 1 scaledf1702049380
HBO Max-abonnees van het eerste uur in Nederland kunnen opgelucht ademhalen. De streamingdienst heeft namelijk bekendgemaakt dat de levenslange korting zal blijven bestaan, zelfs na de lancering van het ‘nieuwe’ HBO Max.
Toen Warner Bros. en Discovery met elkaar fuseerden, kwam er niet lang daarna een opvallende aankondiging. Het aanbod van Discovery+ werd namelijk toegevoegd aan HBO Max en daarmee kwam er ook een naamsverandering naar Max. Niet echt het meest bekende gedeelte van ‘HBO Max’.
In Nederland komt die naamsverandering er niet, vanwege een conflict met Omroep Max. Maar dat betekent niet dat er geen veranderingen worden doorgevoerd voor de streamingdienst. Op 11 juni zal namelijk het ‘nieuwe HBO Max’ gelanceerd worden in Nederland. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op social media.

Hoe zit het met de levenslange korting?

Dat er een vernieuwde versie zou komen, was al eerder duidelijk. Maar bij die aankondiging was er ook meteen grote vrees bij abonnees. Het leek namelijk een perfect excuus voor HBO Max om van de ‘levenslange korting’ af te komen. Abonnees die in de eerste paar weken na de lancering een abonnement hebben afgesloten, krijgen namelijk voor altijd 50 procent korting, tenzij ze besluiten om hun abonnement stop te zetten.
Gelukkig heeft Warner Bros. Discovery besloten om die mogelijkheid niet door te zetten. Via een mail aan klanten heeft het bedrijf laten weten dat de levenslange korting behouden blijft. Wel zal er een prijsverhoging worden doorgevoerd, waar dan vervolgens de helft van de prijs wordt afgehaald.

“Na lancering blijf je de gereduceerde prijs van 3,99 euro per maand betalen. Op je eerstvolgende verlengdatum blijven we jouw levenslange korting van 50 procent toepassen op de dan geldende maandprijs van het nieuwe Standaard-abonnement (momenteel 9,99 euro per maand) zolang je je abonnement behoudt en je voldoet aan de algemene voorwaarden van de actie.”

- HBO Max

Het Standaard-abonnement van HBO Max komt alleen wel met een downgrade. Niet alle titels zijn namelijk meer te bekijken in 4K. Volgens de streamingdienst zal alles te zien zijn in 1080p. Het nieuwe Premium-abonnement zal wel alles in 4K bieden, maar kost 13,99 euro per maand. Als je overstapt naar Premium, dan raak je wel je levenslange korting kwijt.