Bevestigd: Star komt met meer dan 1000 films en series naar Disney+

News
maandag, 04 januari 2021 om 12:45
disney2f1617204978
Disney had het in december al aangekondigd, maar nu is het officieel bekendgemaakt: Disney+ wordt volwassener met een enorme uitbreiding van het aanbod onder de naam Star.
Disney+ bestaat nu ruim een jaar en ondanks dat de dienst een schat aan oud en nieuw Disney werk bevat, waren de periodieke toevoegingen tot nu toe niet echt overweldigend. Behalve het nieuwe seizoen van The Mandalorian en bioscoopfilms als The Lion King en Mulan die noodgedwongen de bioscoop oversloegen, was het vernieuwende aanbod tot nu toe bedroevend laag. Daar gaat verandering in komen. Niet alleen kondigde Disney tijdens de Investors Day 2020 in December vorig jaar aan dat er maar liefst tien nieuwe films en series rond Star Wars aan zitten te komen voor de dienst, ook kondigde Disney aan dat een groot deel van het huidige Hulu-aanbod naar de streamingsdienst zou komen, onder de naam 'Star'.
Vandaag kondigde Disney deze stap officieel aan in een tweet op het Disney+ kanaal op Twitter. De uitbreiding verschijnt op 23 februari en moet Disney+ aantrekkelijker maken voor een volwassener publiek.

Disney+ met Star: meer, maar ook duurder

Met Star worden volgens Disney meer dan 1.000 films en series, gericht op volwassenen toegevoegd aan het aanbod. Hoewel dat natuurlijk goed nieuws is, gaat dit wel gepaard met een flinke prijsverhoging. Waar het abonnement op Disney+ nu nog €6.99 per maand of €69.99 per jaar bedraagt, gaat dit vanaf 23 februari naar €8.99 per maand of €89.99 per jaar.

Star wordt een nieuwe categorie naast de al bestaande categorieën Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Na de toevoeging van Star zal Disney+ nog minstens 60 nieuwe Originals ontvangen. Daarmee lijkt Disney meer dan ooit de directe concurrentie met Netflix aan te willen gaan, met een veel groter aanbod dan tot nu toe, en een (voorlopig) nog flink lagere prijs. Met de toevoeging van meer volwassen content beseft Disney dat de dienst meer mogelijkheden moet hebben om kinderen hiervan af te schermen. Daarom gaat de introductie van Star gepaard met uitgebreidere Parental Control mogelijkheden.

Vooruitlopend op de introductie van Star verdwenen afgelopen maand al diverse films en series van Netflix, waaronder The Americans, It’s Always Sunny in Philadelphia, Scrubs, Fargo, Sons of Anarchy, American Horror Story en Lost. Deze zullen later onderdeel gaan uitmaken van het aanbod van Star. In de aankondiging van Disney+ zijn al een flink aantal films en series te herkennen, waaronder de hitserie 24.

Straks duurder, nu nog profiteren

Met de forse uitbreiding op 23 februari is het zaak snel een keuze te maken. Overweeg je een abonnement op de dienst te nemen, doe dat dan vóór 23 februari. Kies je een jaarabonnement, dan blijft de prijs voor het eerste jaar €69,99. Maar ook als je geen jaarabonnement wil, maar liever een maandabonnement kiest, is het verstandig het abonnement voor die datum af te sluiten. Disney hanteert namelijk een overgangsperiode voor bestaande klanten, waardoor de maandprijs de eerste zes maanden €6.99 per maand blijft. Weet je nog niet of je een abonnement wil, maar heb je wel Xbox Game Pass Ultimate, dan kan je de eerste maand gratis kijken. Daarvoor moet je Disney+ activeren vanuit je Xbox account via de Game Pas app. Doe je dat voor 23 januari, dan kijk je de eerste maand gratis EN kan je daarna een abonnement afsluiten voor het nu nog voordelige tarief. Dubbel besparen dus!

Populair Nieuws

Laatste Reacties