Stranger Things-makers gaan nog een live-action Death Note maken voor Netflix

News
donderdag, 07 juli 2022 om 11:00
de 007 0040 comp v5021665 1f1657184322
De eerste live-action versie van Death Note op Netflix was niet bepaald een succes, dus gaat de streamingdienst nu voor een tweede poging. De Duffer Brothers, de makers van Stranger Things, gaan namelijk ook een poging wagen.
Dankzij het enorme succes van Stranger Things, hebben de Duffer Brothers veel krediet opgebouwd bij Netflix. Zo hadden de broers voor het nieuwe seizoen van Stranger Things maar liefst twee keer zoveel budget dan Game of Thrones, met 30 miljoen dollar per aflevering!
De streamingdienst vertrouwt er dan nu op dat Matt en Ross Duffer een succes kunnen maken van Death Note. Het duo heeft namelijk een nieuwe productiemaatschappij opgericht, genaamd Upside Down Pictures, en naast Stranger Things gaat dit bedrijf ook een nieuwe live-action versie van Death Note maken. Dat meldt IGN.
Netflix kwam al eerder met een live-action film van Death Note in 2017. In plaats van Japan speelt de film zich af in Seattle, met Nat Wolff als protagonist Light Turner, die een mysterieus notitieboekje in handen krijgt. Elke naam die hij in het boekje schrijft, vindt al snel de dood.

Slecht ontvangst voor Death Note

Veel fans van Death Note waren allesbehalve blij met de live-action verfilming van Netflix. En dat is ook niet het enige project van de streamingdienst om een Japanse anime of manga te vertalen naar een live-action versie. Zo kwamen er ook films en series van Cowboy Bebop, Bleach en Fullmetal Alchemist. Stuk voor stuk adaptaties die niet enthousiast zijn ontvangen door de fans.
Het zal dus een flinke uitdaging worden voor de Duffer broers om een succesvolle vertaling van Death Note te maken. Het duo heeft in ieder geval wel sterke hulp ingeschakeld, want het nieuwe productiebedrijf wordt geleid door Hilary Leavitt, die eerder heeft gewerkt aan succesvolle shows als Ozark en Orphan Black.

Populair Nieuws