ING werkt aan nieuwe betaalmethode met smartphone

News
donderdag, 07 juli 2022 om 11:30
samsung galaxys22f1673952408
Bellen is voor veel mensen tegenwoordig misschien wel de minst gebruikte functie van een telefoon. Zo kun je ook betalen met je smartphone. Daar zijn al verschillende mogelijkheden voor, maar ING wil er nog één introduceren, waarbij je helemaal geen gegevens van de ontvanger meer nodig hebt.
ING werkt samen met het chipconcern NXP aan een nieuwe betaalmethode waarbij je bijna niets meer nodig hebt om geld over te maken naar een ander. Het idee is dat je in de app van de bank kunt zien wie er allemaal in de buurt zijn, waarna je gewoon een persoon kunt selecteren om geld aan over te maken. Die persoon hoeft de betaling dan alleen nog maar te bevestigen.
Je hebt zo helemaal geen contactgegevens meer nodig om geld over te maken. ING noemt de nieuwe betaalmethode NEAR. Ergens dit jaar moet het systeem getest worden onder een kleine groep mensen.
Daarvoor heeft Samsung de ultra-wideband (UWB) chips van drie recente smartphones beschikbaar gesteld. Het gaat om de Galaxy Note 20 Ultra, de S21 Ultra en S22 Ultra. Voor telefoons in een goedkopere klasse zal deze vorm van betalen dus niet bijzonder snel mogelijk zijn.

ING NEAR voorlopig niet gewoon

Naar verwachting zal het nog wel even duren voordat NEAR een doodgewone betaalmethode wordt. NXP geeft namelijk aan dat de techniek nog een tijdje nodig heeft voordat hij overal massaal wordt gebruikt. Hetzelfde gold in het verleden voor NFC, de technologie die onder andere contactloos betalen mogelijk maakt.

Populair Nieuws