Netflix’s Cowboy Bebop geannuleerd na één seizoen

News
vrijdag, 10 december 2021 om 11:30
cowboybeb unit 08114rc4f1635371882
De live-action serie van Cowboy Bebop is geannuleerd na slechts één seizoen. De serie werd in 2018 aangekondigd en is drie weken geleden in première gegaan op Netflix.
Volgens The Hollywood Reporter heeft Netflix heeft de live-action versie van Cowboy Bebop officieel geannuleerd na slechts een seizoen. De serie heeft tijdens zijn debuut 74 miljoen kijkuren gehad, maar zou de daaropvolgende weken gedaald zijn.
Cowboy Bebop is gebaseerd op een populaire anime uit 1998. De serie speelt zich af in het jaar 2171 en focust zich op de avonturen van een groep premiejagers. De live-action versie is een van de vele anime-aanpassingen die volgens de fans niet voldoet aan het origineel. De serie van Netflix leek veel moeite te hebben om zijn publiek te vinden. Veel recensies bekritiseerden het lage tempo van de serie en de goedkoop ogende kostuums en sets.
De live-action versie werd oorspronkelijk in 2018 aangekondigd, maar de productie was met bijna een jaar vertraagd vanwege een blessure die acteur John Cho op de set had opgelopen. Daarnaast liep de serie nog meer vertraging op door de pandemie.

Cowboy Bebop eindigt met cliffhanger

De serie ging drie weken geleden in première na de release van verschillende trailers en een video van de openingstitel, deze was shot-voor-shot nagemaakt van de openingsscène uit de anime. Het einde van Cowboy Bebop seizoen 1 trakteerde de kijkers op een cliffhanger, maar helaas kunnen we nu niet zien wat er hierna zal gaan gebeuren.
Je kan alsnog seizoen 1 kijken op Netflix, maar je hoeft dus geen hoop meer te hebben op een vervolg.