Steven Spielberg doet nog maar weinig met geliefde film

News
donderdag, 26 januari 2023 om 11:30
De gevierde regisseur Steven Spielberg heeft heel wat populaire films op zijn naam staan. Zo was hij lange tijd de enige die ooit een Indiana Jones-film heeft geregisseerd. Daar komt met de aankomende vijfde film verandering in: Spielberg is zelfs nog maar weinig betrokken bij het project.
Aankomende zomer is het tijd voor de terugkeer van Indiana Jones. In veel opzichten is het een bijzonder project. Indiana Jones and the Dial of Destiny is bijvoorbeeld de laatste keer dat Harrison Ford de titelrol speelt en de eerste keer dat Steven Spielberg de regie aan een ander overlaat, namelijk James Mangold.
Hoewel Spielberg nog uitvoerend producent is, geeft hij nu tegenover Deadline aan dat zijn rol bij de nieuwe film vrij klein is. Naar eigen zeggen staat hij aan de zijlijn van het project. Hij was er zeer voor om Mangold aan te nemen als regisseur en laat grote beslissingen aan hem over.

Werkt Steven Spielberg aan de Indiana Jones Disney+ serie?

Naar verluidt wordt er ook gewerkt aan een Indiana Jones-project voor Disney+. Het lijkt er niet op dat Spielberg daar veel mee te maken heeft. Als Spielberg al nauwelijks betrokken is bij de nieuwe film, lijkt het niet bijzonder waarschijnlijk dat hij nog erg hands-on zal zijn met een spin-off. In zijn gesprek met Deadline gaat Spielberg zelfs helemaal niet in op de Disney+ serie.
Het gaat nog een paar maanden duren voor we weten of de overdracht aan James Mangold zijn vruchten afwerpt. Indiana Jones and the Dial of Destiny draait namelijk pas vanaf 28 juni in de Nederlandse bioscopen. Dat geeft je natuurlijk wel ruim de tijd om de eerdere films nog eens te kijken.

Populair Nieuws