‘Deze geliefde film krijgt Disney+ serie’

News
woensdag, 09 november 2022 om 14:30
indiana jones 5 release aangekondigd door disney 135859f1612955689
Disney+ heeft sinds zijn lancering een aardige stroom van nieuwe series gebaseerd op geliefde films geleverd. Star Wars en Marvel zijn de grootste voorbeelden, maar ook andere franchises bloeien op op de streamingdienst. De nieuwste reeks die zich daar waarschijnlijk bij aan mag sluiten is Indiana Jones.
Volgens Variety wil Disney maar wat graag een serie maken op basis van Indiana Jones. Disney en Lucasfilm zouden het erover hebben gehad in verschillende gesprekken met schrijvers. Er is alleen nog geen schrijver voor zijn gevonden.
Het gevolg is dat er nog geen concreet plan ligt voor een Indiana Jones serie. Het zou bijvoorbeeld om een prequel of spinoff kunnen gaan, of nauw verbonden kunnen zijn met Indiana Jones 5. Die film moet in 2023 uitkomen en is volgens Harrison Ford de laatste keer dat hij de titelrol van de reeks speelt.
Dat maakt het goed mogelijk dat een Indiana Jones serie niet daadwerkelijk over de bekende archeoloog gaat, maar nieuwe personages volgt. Een andere mogelijkheid is dat de rol van Indiana Jones door iemand anders wordt gespeeld. Dat is al eerder gebeurd in de serie The Young Indiana Jones Chronicles, die in de jaren 90 op tv was.

Wanneer is de release van Indiana Jones 5?

Het zal nog wel even duren voor we meer weten over de nieuwe serie, aangezien hij nog niet eens in ontwikkeling lijkt te zijn. Maar intussen kunnen we eind juni 2023 Indiana Jones 5 in de bioscoop verwachten. Waar deze film over gaat is momenteel nog streng geheim, maar het lijkt erop dat de film zich eind jaren 60 afspeelt.