'Netflix, Amazon en Apple willen de game-industrie ontwrichten'

News
dinsdag, 05 september 2023 om 10:30
pexels cottonbro 5082567f1632941190
De game-industrie kent momenteel de Grote Drie, maar volgens voormalig PlayStation-topman Shawn Layden willen een aantal bedrijven daar verandering in brengen. Zo is er voornamelijk een dreiging vanuit Netflix, Amazon, Apple en Google.
Waar games lange tijd werden gezien als ‘een hobby voor nerds’, is het tegenwoordig een gigantische industrie geworden. Dat blijkt niet alleen uit de omarming van games in andere media, zoals films en series, maar ook de omzet die uitgevers en ontwikkelaars maken.
Dat is een voordeel voor grote gamebedrijven, maar ook een gevaar volgens Shawn Layden. De voormalig topman van PlayStation waarschuwde tijdens de GamesIndustry.biz Investment Summit dat de game-industrie de aandacht heeft getrokken van andere giganten.

“Op dit moment zien we alle grote spelers zeggen: "Oh, gaming? Dat brengt miljarden dollars per jaar op? Daar wil ik een deel van hebben." En dus hebben we Google, Netflix, Apple en Amazon die een deel willen en proberen de industrie te ontwrichten.”

De bal ligt bij de game-industrie

Bedrijven als Netflix en Apple hebben eerder al andere industrieën overgenomen met agressieve praktijken. Zo ontwrichte Apple de muziekindustrie door goedkoop nummers aan te bieden via iTunes en het is bekend wat voor effect Netflix heeft gehad op de filmindustrie. Tegenwoordig zijn streamingdiensten immers niet meer weg te denken.
Layden hoopt dat de game-industrie de eerste industrie wordt die zichzelf ontwricht. Dat er geen externe partij nodig is om voor grote veranderingen te zorgen en een toekomst te garanderen die in handen blijft van de klassieke spelers.

Populair Nieuws