Steam krijgt een nieuwe concurrent erbij van Twitch

News
donderdag, 07 oktober 2021 om 17:00
twitchf1632316873
Nadat het stream-platform Twitch gehackt was, kwam er interessante informatie bovendrijven. Zo is naar voren gekomen dat Steam mogelijk een nieuwe concurrent erbij krijgt: Vapor.
Twitch is deze week gehackt en terwijl de oorzaak onderzocht wordt, zijn anderen druk bezig om alle bestanden te onderzoeken die boven zijn komen drijven. Door de hack zijn er namelijk een paar interessante dingen opgedoken. Zo zal er een Amazon game store komen, die vergelijkbaar is met Steam. De naam van deze Amazon game store is volgens de gelekte documenten Viper. Dat meldt Sinoc op Twitter.
De beperkte details die we van Viper hebben zitten in een map van 125GB groot. In dit mapje zit een onaangekondigde game genaamd Vapeworld. Het ziet ernaar uit dat Vapeworld een VR chat game is. De game zelf is niet heel interessant, maar wel de informatie die de files meebrengen.

Hoe is Viper gevonden?

Wanneer jij een game op Steam download, dan gaan de files van die game naar Steam’s directory. Deze directory is terug te vinden op de storage drive van de gebruiker die zojuist een game geïnstalleerd heeft. Datzelfde systeem wordt gebruikt door Viper en in de bestanden van Vapeworld is te zien dat de gebruiker de game heeft gedownload via de nieuwe game store van Twitch. Via de onaangekondigde game zijn mensen dus achter het bestaan van Viper gekomen.
Naast de ontdekking van Viper heeft de grote leak van Twitch voor nog meer ophef gezorgd. Zo zijn namelijk ook de bedragen gelekt die de populairste streamers verdienen. Dat komt de streamers op veel kritiek te staan op Twitter.