Randy Pitchford vertrekt bij Gearbox Software

News
donderdag, 07 oktober 2021 om 17:30
borderlandsf1624620537
Randy Pitchford, president van Gearbox Software, verlaat de gamestudio. Hij verlaat het bedrijf niet helemaal. Hij gaat namelijk de leiding nemen over het moederbedrijf, de Gearbox Entertainment Company. Dit maakt Pitchford bekend op Twitter.
Randy Pitchford verlaat Gearbox Software. Deze studio is de maker van de Borderlands games serie en een aantal andere bekende games. Pitchford is niet ontslagen, hij krijgt juist promotie. Hij gaat namelijk leiding geven aan het moederbedrijf van de ontwikkelaar: The Gearbox Entertainment Company.

Wie gaat Randy Pitchford vervangen?

De vervanger van Pitchford is ook al gekozen. Dit is Steve Jones. Pitchford feliciteerde Steve Jones in een tweet. Pitchford zou zelf Steve Jones deze promotie hebben gegeven en noemt Jones in een brief aan medewerkers beter dan hemzelf.
De promoties maken het allemaal een beetje onduidelijk hoe de structuur van het bedrijf nou in elkaar zit. Pitchford deelde in de tweet een aantal foto's. In de laatste foto wordt de structuur van de nieuwe leiding duidelijk gemaakt.
Het moederbedrijf is Gearbox Entertainment. De president van het moederbedrijf is nu Randy Pitchford. Daaronder zit Gearbox Publishing met als president Steve Gibson, Gearbox Software met als president Steve Jones en Gearbox Studios met Randy Pitchford weer als president. Een nogal aparte constructie.
In andere Tweets heeft Pitchford het ook nog over de aankomende projecten en er komt een hoop aan, waaronder een Borderlands spin-off. Er zou aan meerdere AAA projecten worden gewerkt en er komt een Borderlands film aan. Waarschijnlijk verlaat Pitchford de ontwikkelstudio om zich meer bezig te houden met andere projecten binnen het bedrijf. Zelf zegt Pitchford vooral bezig te gaan met het communiceren tussen de verschillende onderdelen van het moederbedrijf.