Alle data van Twitch zou zijn gelekt

News
donderdag, 07 oktober 2021 om 9:45
twitchf1632316873
Een anonieme hacker beweert alle data te hebben van Twitch. De hacker deelde de link naar deze data op 4chan. De hacker is geen fan van Twitch en zegt de data te lekken, omdat de community van Twitch volgens de hacker giftig is.
Alle data van Twitch zou zijn gelekt door de hacker. Onderdelen die gelekt zijn, zijn bijvoorbeeld een lijst met wat Twitch streamers van 2019 tot en met 2021 betaald hebben gekregen van het platform, een aantal tools waarmee mensen de site kunnen hacken en codes die teruggaan tot naar het begin van Twitch. Twitteraar Sinoc deelt ook een aantal voorbeelden van de gelekte onderdelen.
Via Twitter heeft Twitch bevestigd dat er inderdaad een lek is geweest en dat er onderzocht wordt wat er allemaal in handen is gevallen van de hacker.

Wat betekent de leak voor gebruikers?

Als gewone kijker moet je er in ieder geval voor zorgen dat je je wachtwoord aanpast. Er zijn namelijk al mensen door de data aan het zoeken en deze beweren dat er ook wachtwoorden zijn gelekt.
Als je hetzelfde wachtwoord voor Twitch ook voor andere platformen gebruikt moet je dit ook aanpassen. Het grootste probleem is voor Twitch zelf. Twitch ligt al langer onder vuur van meerdere kanten. Streamers vinden bijvoorbeeld dat Twitch te weinig doet om zogenaamde 'Hate Raids' tegen te gaan.
De hacker zelf zegt dat wat er nu gelekt is niet alles is. Er komt nog meer gelekte content aan, maar wat dat precies inhoudt zegt de hacker niet. Het is dus maar afwachten wat er nog aan gaat komen.
Zahier Madhar, security engineer bij Check Point, geeft het volgende advies na het lek bij Twitch.