Steam komt binnenkort in alfa naar Chromebooks

News
woensdag, 23 maart 2022 om 10:00
asus chromebook c523f1614611007
Gamen op PC is meestal weggelegd voor Windows-gebruikers, maar er zijn natuurlijk nog veel andere besturingssystemen op de markt. Eén daarvan krijgt er binnenkort een serieuze gaming-optie bij. Steam komt namelijk naar Chromebooks.
Hoewel Chomebooks vooral bedoeld zijn als werkcomputers, zijn er ook Chromebooks die krachtig genoeg zijn voor games. Maar het aanbod beperkt zich vaak tot wat er beschikbaar is in de Google Play Store. Daar gaat Steam binnenkort verandering in brengen.
Op het Chromebook Help Forum is door Google medegedeeld dat het met Valve werkt om Steam naar Chromebooks te krijgen. In eerste instantie gaat het om een alfa build. Deze zal beschikbaar zijn voor een klein aantal Chromebooks. Op het Forum wordt later meer gedeeld.

Steam op Chromebooks als gevolg van Steam Deck?

Er waren al jaren plannen om Steam op Chromebooks te laten draaien, maar er kwam tot nu toe weinig van terecht. Het lijkt mogelijk dat deze nieuwe ontwikkeling deels te danken is aan Valve’s Steam Deck. Hoewel je er Windows op kunt installeren is het standaard besturingssysteem van dat apparaat namelijk, net als ChromeOS, gebaseerd op Linux.
Valve heeft daarom onlangs veel tijd besteedt aan het Compatibel maken met Linux van Windows-games. Mogelijk is dat de reden dat er nu serieuze stappen gemaakt kunnen worden om hetzelfde te bereiken in ChromeOS. Het is daarbij niet onbelangrijk om te bedenken dat Steam Deck ontworpen is om games te spelen, terwijl de gemiddelde Chromebook toch wat minder krachtig is uitgerust qua hardware.