Update - Nintendo Wii en DSi Shops offline wegens onderhoud

News
woensdag, 23 maart 2022 om 9:30
Zowel de Wii als de DSi Shop zijn al dagen niet toegankelijk. Nintendo heeft nog niet gereageerd, waardoor velen nu vrezen dat de winkels voorgoed gesloten zijn.

Update - Offline wegens onderhoud

De Nintendo Wii en DSi Shop liggen nu een week uit de lucht. Ondertussen heeft Nintendo de storing eindelijk erkend. In een e-mail aan Kotaku laat een woordvoerder weten dat de shops momenteel onderhoud ondergaan en er later een update zal volgen. Hoewel het niet duidelijk is hoelang de shops nog offline blijven, zijn de shops dus niet voorgoed gesloten zoals velen vreesden.

Origineel bericht

Eurogamer merkte op dat de officiële Nintendo DSi en Wii Shop Channels sinds 16 maart offline zijn. Het was al sinds 2017 niet meer mogelijk om iets te kopen via de DSi Shop. De Wii Shop staat sinds 2019 geen nieuwe aankopen meer toe. Wel was het nog mogelijk om digitale content die eerder aangeschaft was opnieuw te downloaden.
Nintendo gaf destijds niet aan wanneer de online winkels permanent gesloten zouden worden. In beide aankondigen zei het bedrijf dat het voor een nog niet gespecificeerde tijdsduur mogelijk zou blijven om gekochte content opnieuw te downloaden of DSi-content over te zetten naar een Nintendo 3DS-systeem en Wii-content naar een Wii U-systeem. ‘’Houd er rekening mee dat deze functies uiteindelijk op een toekomstige datum zullen verdwijnen.’’
Mochten de winkels dus echt voor altijd gesloten zijn, is dit zonder enige waarschuwing gebeurd. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de winkels uit de lucht zijn door problemen achter de schermen of technische problemen.

Content downloaden via NUSDownloader

Sommige spelers melden dat ze nog steeds games en DLC kunnen downloaden via tools van derden, zoals NUSDownloader. Het lijkt er dus op dat de servers nog steeds in een bepaalde capaciteit actief zijn.
Nintendo heeft nog niet gereageerd, dus het is nog even afwachten wat er nu echt aan de hand is.
Dit artikel is bijgewerkt op 23 maart 2022

Populair Nieuws