Steam games willen fans oplichten als Helldivers 2

News
vrijdag, 01 maart 2024 om 13:00
helldivers 2f1707469282
De nieuwe game Helldivers 2 is een groot succes. Er zijn zelfs meer spelers dan verwacht, waardoor er een tijdje problemen waren door een beperkte servercapaciteit. Eén of twee uitgevers op Steam lijken spelers te willen oplichten door mee te liften op dat succes.
Wie vanochtend vroeg op is gestaan en Steam heeft opgestart, heeft misschien Helldivers 2 in de aanbieding gezien voor de helft van de prijs of minder. Maar dat was niet daadwerkelijk de game van Arrowhead Studios. Twee verschillende games hadden zich namelijk vermomd als de nieuwe co-op shooter in de hoop spelers te kunnen oplichten.
Via SteamDB was te achterhalen dat deze afgeprijsde versies van Helldivers 2 in werkelijkheid Figurality en Do Not Smile heten (via VGC). Ze kwamen tegelijk uit en vermomden zich tegelijk als Helldivers 2, dus het lijkt mogelijk dat ze door dezelfde partij zijn uitgebracht. Beide games zijn binnen een paar uur nadat ze zich voor gingen doen als Helldivers 2 van Steam afgehaald.
De oplichterij ging alleen erg ver: behalve de titel en plaatjes, waren ook de uitgever een ontwikkelaar veranderd. Wie op de namen klikte kwam bovendien terecht op de echte pagina’s van Arrowhead en PlayStation PC, waardoor de games officieel overkwamen. Het is niet bekend of Valve er iets aan gaat doen dat ontwikkelaars spelers kunnen oplichtend door de namen van andere bedrijven te gebruiken .

Helldivers 2 kan veel meer spelers aan

Zoals gezegd is Helldivers 2 tot dusver best succesvol. Aanvankelijk waren er nog wat klachten omdat de servers overvol waren en veel mensen niet konden spelen. Maar sinds vorig weekend is de servercapaciteit flink opgeschroefd.

Populair Nieuws