Spelerscapaciteit Helldivers 2 gaat flink omhoog in aanloop naar druk weekend

News
vrijdag, 23 februari 2024 om 14:30
helldivers 2 gunfightf1708686862
Helldivers 2 heeft nogal een luxe-probleem: teveel spelers. In aanloop naar een druk weekend heeft de studio daarom flink de servercapaciteit verhoogd voor de game.
Waar sommige games last hebben van tegenvallende verkoopcijfers en nagenoeg lege servers, is het tegenovergesteld het geval voor Helldivers 2. De game is enorm succes en kent zelfs meer concurrent players dan alle andere PlayStation games op PC bij elkaar. Daar komt alleen wel een probleem bij kijken, namelijk overvolle servers en lange wachtrijen.
Met name het weekend wordt een stressvolle periode, aangezien de meeste mensen dan vrij zijn en in Helldivers 2 willen duiken. Ontwikkelaar Arrowhead Studios heeft daarom de spelerscapaciteit op de servers verhoogd naar 700.000 concurrent players. Dat heeft game director Johan Pilestedt laten weten via X.
Ondanks die verhoging is de verwachting bij de studio wel dat de capaciteit bereikt gaat worden. Het is dus verstandig om in het weekend zo vroeg mogelijk in te loggen, zodat je een plekje hebt in de game. Volgens Pilestedt moeten de aanpassingen er wel voor zorgen dat de wachtrijen een stuk korter zijn dan afgelopen weekend.

Servers vol afwezige spelers

Dat de servers steeds zo vol zitten, komt ook doordat Helldivers 2 een bepaalde ‘feature’ mist. Bij veel online games is namelijk het geval dat spelers die afwezig zijn automatisch van de server worden verwijderd, wanneer er geen activiteit is na een X aantal minuten.
Afwezige spelers blijven hun plekje alleen gewoon behouden, zelfs als ze meerdere uren of zelfs dagen AFK zijn. En aangezien het een uitdaging kan zijn om direct in te loggen in Helldivers 2, zijn er spelers die bewust niet uitloggen.