Helldivers 2 servers 'overvol', deels door niet-spelers

News
maandag, 19 februari 2024 om 11:00
helldivers 2f1707487642
Helldivers 2 is een groot onverwacht succes. De game van Arrowhead Studios verkoopt veel sneller dan verwacht, met overvolle servers tot gevolg. Arrowhead heeft echter één belangrijke feature niet geïmplementeerd, met onbedoeld flink vervelende gevolgen.
Helldivers 2, de coöperatieve sciencefictionshooter losjes gebaseerd op Starship Troopers, is immens populair. De populariteit heeft zelfs ontwikkelaar Arrowhead Studios verrast, die in allerijl probeert extra capaciteit toe te voegen.
Helaas heeft dat nog niet mogen baten, wat de ontwikkelaar heeft gedwongen om een speler-maximum van 450.000 spelers in te stellen om server-instabiliteit te voorkomen. Zelfs met deze aantallen liepen de servers dit weekeinde snel vol en ontstonden er flinke wachtrijen.

'Even' AFK

Nu blijkt dat Arrowhead één belangrijke feature niet in de game gestopt heeft, die de serverproblemen flink verergerd lijken te hebben. Wie eenmaal ingelogd is, hoeft nooit meer uit te loggen. Gevolg hiervan is dat ingelogde gamers gewoon online blijven, ook als ze voor langere tijd niet kunnen spelen. Het internet staat dan ook vol met berichten van mensen die bekennen hun PC of console aan te laten staan als ze gaan slapen of aan het werk gaan, om toch vooral hun plek niet kwijt te raken.
Wie nog in de wachtrij staat vraagt zich vertwijfeld af hoe lang het duurt voordat Arrowhead alsnog een AFK (Away From Keyboard) time-out in gaat voeren.
Ondertussen weet Helldivers 2 flinke succesaantallen te bereiken. Zo haalde de game dit weekeinde ruim meer dan 400.000 concurrent gamers op Steam, meer dan GTA V ooit wist te bereiken. Daarmee komt de game in een mooi rijtje van recente succes-games, waaronder Baldur's Gate 3 en Palworld.