Steam Deck waarschuwt je bij extreme temperaturen

News
woensdag, 03 augustus 2022 om 15:33
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Het is de laatste tijd aardig warm in veel landen, ook Nederland. Hitte en technologie gaan alleen niet altijd samen, dus gaat je Steam Deck je voortaan waarschuwen bij extreme temperaturen. Je krijgt een seintje als het te warm of te koud is om te spelen.
In de nieuwste versie van SteamOS, het besturingssysteem van de Steam Deck, krijg je een notificatie als het te warm of te koud wordt voor de handheld PC. Gebruik bij te hoge of te lage temperaturen kunnen de Steam Deck namelijk beschadigen. Vanaf nu waarschuwt het apparaat je voor het te laat is.
Je Steam Deck genereert van zichzelf warmte wanneer hij gebruikt wordt, dus wanneer de omgeving te warm is kan hij oververhit raken. In eerste instantie zal de performance dan achteruit gaan. Maar bij nog hogere temperaturen gaat het apparaat helemaal uit om zichzelf en de gebruiker te beschermen.
Bij te lage temperaturen doet zich een ander probleem voor. Tegenover PC Gamer verklaart Steam Deck ontwerper Lawrence Yang dat de batterij moeilijkheden ondervindt in de kou. De batterij kan bij lage temperaturen niet optimaal stroom leveren, dus om te zorgen dat de levensduur van de batterij niet achteruit gaat, wordt Steam Deck performance ook bij lage temperaturen aan banden gelegd.

Bij welke temperaturen kun je je Steam Deck gebruiken?

Valve gaf al eerder aan dat de optimale omgevingstemperatuur om je Steam Deck te gebruiken tussen de 0 en 35 graden Celsius ligt. Nintendo kwam daarvoor ook al met een vergelijkbare waarschuwing voor de Switch. Steam Deck gebruikers hoeven de temperatuur nu niet meer zelf in de gaten te houden.

Populair Nieuws