Nintendo waarschuwt voor gebruik Switch in aankomende hittegolf

News
woensdag, 13 juli 2022 om 9:30
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
Het gaat volgende week behoorlijk heet worden in Europa, met ook temperaturen van boven de 35 graden in Nederland. Nintendo waarschuwt nu voor de hittegolf en wat voor gevolg het kan hebben voor je Nintendo Switch.
Het is algemeen bekend dat veel technische componenten en hitte niet goed samengaan. Dat is precies de reden waarom grafische kaarten en processors actief worden gekoeld, of dat nu in een PC is om in een kleine console zoals de Nintendo Switch.
Nintendo heeft via haar Japanse Twitter-kanaal dan ook gebruikers opgeroepen om de Switch alleen te gebruiken tussen de 5 en 35 graden Celsius. Ook waarschuwt het bedrijf om niet de ventilatiepoorten te blokkeren aan de bovenkant en achterkant van de Switch, anders kan de hitte in het apparaat er niet uit. Volgens Nintendo kunnen hoge temperaturen niet voor schade zorgen, maar zal de Switch wel automatisch uitgeschakeld worden wanneer het apparaat te warm wordt.
De reden dat Nintendo nu de waarschuwing afgeeft, is omdat Japan momenteel een flinke hittegolf doormaakt, inclusief temperaturen boven de 35 graden. In Nederland kunnen we de komende tijd ook extreem hoge temperaturen verwachten. Zo is de voorspelling dat dit weekend het kwik oploopt tot 30 graden en op dinsdag kan het in sommige delen van het land zelfs 38 graden worden.

Tips voor een koele Switch

Naast de waarschuwing heeft Nintendo ook een aantal tips gegeven om ervoor te zorgen dat je Nintendo Switch niet te heet wordt. Zo wordt het aangeraden om de ventilatiepoorten vrij te houden van stof, door regelmatig er met een stofzuiger overheen te gaan. Ook is het verstandig om de dock neer te zetten op een plek waar geen warmte blijft hangen. Zet je dock dus niet neer in een afgesloten ruimte onder het televisiemeubel, maar geef het apparaat de ruimte om te ademen.