Valve raadt ook gebruik Steam Deck in hittegolf af

News
woensdag, 20 juli 2022 om 11:00
steam deck full casef1657875915
Elektronica en hitte gaan niet altijd goed samen. Aangezien er wereldwijd hittegolven zijn, ook in Europa, laat Valve weten dat het gebruik van je Steam Deck bij hogere temperaturen niet altijd verstandig is. Daarmee voegt het bedrijf zich bij Nintendo, dat onlangs met een vergelijkbare waarschuwing kwam.
Op Twitter geeft Valve aan dat de Steam Deck is ontworpen om bij omgevingstemperaturen van 0 tot 35 graden Celsius gebruikt te worden. Als het warmer wordt dan dat kun je dat gaan merken aan de prestaties. Het kan zelfs zijn dat je Steam Deck zichzelf uitschakelt.
Valve legt uit dat de auxiliary power unit (APU) van de Steam Deck goed werkt tot 100 graden Celsius, waarna de prestaties gaan verminderen. Bij 105 graden gaat de Steam Deck uit om zichzelf en de gebruiker te beschermen. Aangezien de APU en andere componenten van de Steam Deck ook zelf warmte genereren is een omgeving van 35 graden of warmer genoeg om de temperatuur van de hardware in de gevarenzone te brengen.

Ook de Switch kan beter uit blijven in een hittegolf

Valve’s advies is nagenoeg gelijk aan dat wat Nintendo onlangs gaf over de Switch. Ook dat apparaat kun je beter niet gebruiken in omgevingen die warmer zijn dan 35 graden Celsius. Ook de Switch gaat automatisch uit bij te hoge temperaturen.
Nintendo raadde bovendien aan om te zorgen dat je ventilatiepoorten niet geblokkeerd zijn. Dat wil zeggen dat je ze stofvrij houdt en zorgt dat je Switch niet in een te kleine ruimte staat om zijn warmte kwijt te kunnen. Valve zegt niets over de ventilatie van de Steam Deck, maar het lijkt raadzaam om de adviezen van Nintendo ook maar toe te passen op je Steam Deck.

Populair Nieuws