Nintendo haalt target voor Switch productie niet

News
dinsdag, 02 november 2021 om 16:00
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
Nintendo gaat 20 procent minder Nintendo Switch consoles produceren dit jaar dan het bedrijf eigenlijk had verwacht. Dit blijkt uit een nieuw bericht van Nikkei. Dit is slecht nieuws voor Nintendo, want de vraag naar de console neemt alleen maar toe.
Het chiptekort is een groot probleem voor Nintendo. Dit jaar zal de totale productie van de Nintendo Switch 20 procent minder zijn dan eigenlijk eerder werd gehoopt. Dit jaar worden er 24 miljoen consoles geproduceerd.

Tekort aan onderdelen

Het chiptekort is de grote oorzaak van het productieprobleem, waar Nintendo tegen aanloopt. Het is niet alleen een probleem dat de chips voor de Switch bijna niet te leveren is. Er is namelijk een een groot tekort aan chips die nodig zijn voor andere onderdelen van de Switch. Dit zorgt ervoor dat een oplossing moeilijk te vinden is.
De originele Nintendo Switch is al een tijdje uit en er zijn ongeveer 89 miljoen Nintendo Switch apparaten verkocht sinds de release van de console. Ondanks dat de console al langer uit is, is er volgens Nintendo nog genoeg vraag naar de console, daarom is het slecht nieuws dat de productie zo tegenvalt. Het bedrijf loopt zo namelijk veel geld mis.
Nintendo hoopt dat het probleem met de productie snel opgelost zal worden, maar het lijkt er op dat dit volgend jaar of in 2023 nog niet opgelost is. De problemen met de originele Switch geven ook aan dat de nieuwe Switch OLED ook erg moeilijk te verkrijgen zal zijn voor een langere periode.