Voorstel 'Max Verstappen-heffing' leidt tot boze Jos Verstappen

News
vrijdag, 10 november 2023 om 9:30
jos verstappen gp belgie 2023f1699604496
De ChristenUnie is met een opmerkelijk voorstel gekomen, namelijk een zogeheten Max Verstappen-heffing. Dat voorstel is in het verkeerde keelgat geschoten bij vader Jos Verstappen.
De verkiezingen komen eraan en dat betekent dat politieke partijen nu komen met opmerkelijke voorstellen om aandacht te krijgen bij de kiezers. Zo was ChristenUnie-kamerlid Pieter Grinwis te gast bij NPO Radio 1, waar hij een voorstel deed voor een Max Verstappen-heffing.
De heffing is bedoeld voor rijke Nederlanders die niet in het land woonachtig zijn, puur om belasting te ontduiken. “Als je om fiscale redenen niet in Nederland woont, mag je gaan bijdragen aan de Nederlandse staat.”
Het voorstel is niet in goede aard gevallen bij Jos Verstappen, de vader van Max Verstappen. Via Twitter laat de voormalig F1-coureur weten dat hij het kamerlid een ‘mafketel’ vindt.

Nederlander buiten Nederland

Max Verstappen woont sinds 2015 in Monaco, sinds hij zijn Formule 1-carrière is begonnen bij Toro Rosso en moederbedrijf Red Bull Racing. Daarvoor woonde de coureur alleen ook niet in Nederland. Verstappen is in België geboren en opgegroeid, maar is in Nederland naar school gegaan en is door zijn ouders als Nederlander opgevoed.
Verstappen voelt zich naar eigen zeggen daardoor ook meer een Nederlander dan Belgiër. Dat is de reden waarom de drievoudig wereldkampioen rijdt onder de Nederlandse vlag.

Populair Nieuws