Funimation neemt Crunchyroll officieel over

News
dinsdag, 10 augustus 2021 om 10:00
demon slayer s1f1644937733
De kogel is eindelijk door de kerk. Funimation gaat Crunchyroll officieel overnemen, waarna de twee anime streamingdiensten samenvormen. De waarde van de deal wordt op ongeveer 1,2 miljard dollar geschat. Wanneer de deal rond is, heeft Sony bijna een monopoly op anime streaming.
In december 2020 werd al duidelijk dat Sony Crunchyroll wilde overnemen voor een samenvoeging met Funimation. Het bedrijf achter de PlayStation consoles is namelijk de eigenaar van Funimation en zocht naar een manier om de streamingdienst (die vooral in de VS te vinden is) uit te breiden. Met Crunchyroll lijkt die expansie vrij snel te komen.
"We willen Crunchyroll graag verwelkomen in de Sony Groep," begint Sony CEO Kenichiro Yoshida. "Anime groeit snel als medium dat veel emoties opwekt en fans wereldwijd aan de buis gekluisterd houdt. De samenwerking van Crunchyroll en Funimation geeft ons de mogelijkheid om nog dichterbij de makers en fans te komen. We kijken er naar uit om nog meer fantastisch entertainment in de vorm van anime te leveren."
Hoe de samenwerking tussen Crunchyroll en Funimation precies vorm krijgt, blijft nog even onduidelijk. Het is niet bekend of Sony van plan is om de twee streamingdiensten onder één van de twee namen verder te laten gaan waarbij de krachten gebundeld worden. Misschien wordt er zelfs wel een compleet nieuwe streamingdienst gelanceerd die Funimation en Crunchyroll moet vervangen.

Funimation Crunchyroll deal werd onderzocht

De deal werd afgelopen jaar een tijdje vertraagd door een onderzoek in de VS. Het justitie-orgaan van de Verenigde Staten deed namelijk een onderzoek om te kijken of Sony geen monopoly op streaming van anime zou krijgen. Gezien de deal doorgaat, lijkt dit niet het geval te zijn. Veel andere streamingplatformen, waaronder Netflix, hebben de laatste jaren ook flink ingezet op anime.

Populair Nieuws