Ubisoft: "Onze games komen naar Steam Deck als het groot genoeg is"

News
woensdag, 21 juli 2021 om 10:00
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, heeft tegen investeerders aangegeven dat haar games wel naar de Steam Deck kunnen komen. Wel is er één harde voorwaarde, namelijk dat de handheld van Valve groot genoeg moet zijn. Ubisoft brengt haar games al een tijdje niet meer via Steam uit.
Hoewel Ubisoft meer dan honderd games op Steam heeft staan, is dat voor nieuwe releases al een tijdje niet meer het geval. Ubisoft brengt haar games al een tijdje alleen nog via de Epic Games Store of Ubisoft Connect uit op PC. De Steam Deck is daarentegen een handheld die al je Steam-games direct kan afspelen.
Guillemot laat dan ook weten blij te zijn dat de nieuwe hardware dit jaar nog verschijnt. Guillemot:

"We zijn blij dat Steam Deck naar de industrie komt. Het toont dat er erg innovatieve hardware op de markt blijft komen en we zullen in de gaten houden hoe groot het wordt. Als het groot wordt, brengen we onze games er op uit."

20021 06 21 far cry 6f1623527365

Ubisoft-games niet naar de Steam Deck, maar is in theorie mogelijk

Ondanks de release van de Steam Deck kunnen spelers via Steam dus al een tijdje niet met de nieuwste Ubisoft-titels aan de slag. Assassin's Creed Valhalla en Watch Dogs Legion vallen bijvoorbeeld buiten de boot en ook de aankomende Far Cry 6 gaat niet speelbaar zijn via Steam.
Toch zouden spelers in theorie wel met de games aan de slag moeten kunnen op de nieuwe handheld van Valve. De Steam Deck is in feite namelijk een PC in handheld-modus. Daarop zouden gebruikers Windows kunnen installeren om vervolgens Ubisoft Connect te downloaden. Mits de Steam Deck een succes wordt, kan Ubisoft natuurlijk ook zelf inzien dat games uitbrengen op Steam een voordeel is, zoals de CEO van het bedrijf al aangeeft.

Populair Nieuws