Microsoft: 'Xbox Series X en S onze snelst verkopende consoles tot nu toe'

News
woensdag, 28 juli 2021 om 13:30
xbox series xf1637772091
Ondanks alle productieproblemen blijven de next-gen consoles als warme broodjes over de toonbank gaan. Volgens Microsoft is de Xbox Series X en S dan ook de snelst verkopende consoles voor het bedrijf tot nu toe.
Wie vandaag de dag een PlayStation 5 of Xbox Series X wil scoren, moet veel geduld hebben om flink wat mazzel. Ondanks dat de consoles namelijk in november zijn gelanceerd, blijven de productieproblemen door de semiconductor chip-tekorten voortduren. Mogelijk zal het zelfs tot 2023 duren voordat de voorraad van de next-gen consoles op een normaal niveau is.
Ondanks dat de next-gen consoles voor de consumenten een nachtmerrie zijn, doen Sony en Microsoft alsnog goede zaken. In een gesprek met aandeelhouders, meldt de CEO van Microsoft, Satya Nadella, dat de verkopen van de Xbox Series X en S het erg goed doen. Dat meldt VGC.

Hoeveel Xbox Series consoles zijn er verkocht?

Om hoeveel verkopen het precies gaat, daar wil Microsoft geen uitspraak over doen. Analistenbureau Niko Partners schat dat er per 30 juni 2021 6,5 miljoen Xbox Series X en S consoles zijn verkocht door Microsoft. In dezelfde tijdsperiode worden er 5,7 miljoen verkopen voor de Xbox One en 5 miljoen verkopen voor de Xbox 360 geschat.
Volgens Nadella komen de positieve verkoopcijfers mede dankzij de Xbox Game Pass. De CEO van Microsoft stelt dat ze ‘all- in zijn gegaan op games’, met de grote line-up reveal op E3 2021. Op het evenement kondigde Microsoft maar liefst 27 nieuwe titels aan die allemaal speelbaar zullen zijn op de Xbox Game Pass.

Populair Nieuws