‘Starfield pre-load staat al voor de deur’

News
maandag, 07 augustus 2023 om 10:00
starfield header imagef1641338103
Het duurt nog ongeveer een maand voordat Starfield in de winkel ligt. Maar het is op de dag van release niet bepaald handig als iedereen tegelijk de game wil downloaden. De pre-load lijkt dan ook nogal vroeg te komen.
Starfield hoort bij de grootste nieuwe games van het jaar. Al jaren wachten liefhebbers van Bethesda-RPG’s op dit nieuwe ruimte-avontuur. De grote Starfield Direct die onlangs werd uitgezonden heeft het enthousiasme alleen maar groter gemaakt.
Het is dan ook goed mogelijk dat er wat moeilijkheden zouden ontstaan als iedereen de game tegelijk moest downloaden op de dag van release. Pre-loads van games zijn heel gebruikelijk, maar die van Starfield lijkt wel erg vroeg te komen. Op de productpagina van Starfield op Amazon is namelijk te lezen dat de game al vanaf 9 augustus gedownload kan worden, bijna een maand voor release.

Starfield neemt grote hap uit je SSD

Het lijkt een slimme zet om inderdaad Starfield alvast te downloaden. De game is namelijk maar liefst 125 GB groot. Dat is een flinke kluif om nog te moeten downloaden wanneer je eigenlijk gewoon wil spelen. Helemaal als je internet niet bijzonder snel is, is de pre-load een goede optie.
Overigens begint het steeds normaler te worden dat games dat formaat hebben. Titels als Star Wars Jedi: Survivor en Mortal Kombat 1 hebben ook een vergelijkbare ruimte nodig. Wie vorige week op de dag van release Baldur’s Gate 3 wilde spelen moest zelfs een ruime 120 GB downloaden zonder dat er een pre-load beschikbaar was.