Deze feature heeft Star Wars Outlaws onverwacht niet

News
donderdag, 17 augustus 2023 om 12:00
star wars outlaws art 1024x576f1686643669
Ubisoft onthulde niet al te lang gelden Star Wars Outlaws, een open world game waarin je je door de onderwereld van Star Wars beweegt. De game belooft veel vrijheid. Maar er is een feature die enigszins onverwacht ontbreekt.
Je ervaring in een open-world game is zelden exact hetzelfde als wat een ander meemaakt. Soms is het de volgorde waarin je missies of quests afwerkt die het verschil maakt, of verandert je speelstijl hoe je de game beleeft. Vaak kun je ook keuzes maken die de game beïnvloeden.
Dat laatste is ook het geval in Star Wars Outlaws. De ontwikkelaars hebben het er al vaak over gehad dat je als speler keuzes moet maken die een impact hebben op de wereld om je heen. Je zou dan misschien verwachten dat het einde van de game ook van je keuzes afhangt.

Star Wars Outlaws heeft maar één einde

Maar dat is niet het geval, zo blijkt uit een interview met Navid Khavari, de narrative director van de game (via Game Informer). Iedere speler beleeft de game anders dankzij het reputatiesysteem dat ervoor zorgt dat je met sommige criminele organisaties beter door één deur kan dan met andere. Maar het verhaal blijft in grote lijnen hetzelfde en heeft maar één einde.
De grote reden dat er maar één einde is, is dat Ubisoft en Lucasfilm wilden zorgen dat de game in het verhaal van Star Wars past. De game speelt zich af tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi, wat een vrij korte tijd is waarin er weinig ruimte is om het einde allerlei verschillende kanten op te laten gaan. Die tijdsperiode is overigens bewust gekozen, omdat het een periode is waarin de onderwereld van Star Wars grotendeels vrij spel heeft.

Populair Nieuws