Starfield ontwikkelaars bespreken facties van de game

News
donderdag, 17 maart 2022 om 15:30
starfieldf1619680858
Later dit jaar verschijnt Bethesda’s nieuwe RPG Starfield. De game brengt gameplay die vergelijkbaar is met The Elder Scrolls of Fallout naar een sci-fi setting. De ontwikkelaars laten nu het nodige weten over de facties die Starfield kent.
In een nieuwe video van Bethesda maken de ontwikkelaars van Starfield duidelijk dat ze een tandje bij hebben gezet als het aankomt op je personage in de game. De character creator is bijvoorbeeld flink verbeterd ten opzichte van eerdere games. Daar komt bij dat ook de interactie met de wereld en andere personages realistischer moet zijn.
Zo zullen personages die met je meereizen geregeld commentaar hebben op dingen die je doet. Dat zorgt er in de eerste plaats voor dat je altijd weet wat andere personages van je vinden. Maar het zou er ook voor zorgen dat meer opgaat in de wereld van de game.
Ook de facties van de game worden uitgelicht. Je kunt je bijvoorbeeld aansluiten bij de United Colonies, die een geïdealiseerd beeld van een ruimte-republiek vertegenwoordigen. Ook zijn er de facties Freestar Collective, die voldoet aan de space-western fantasie en Ryujin Industries, die het bedrijfsleven vertegenwoordigd.

Starfield laat je je aansluiten bij de bad guys

Een opvallend detail van de facties van Starfield is dat je je aan kunt sluiten bij de factie van de bad guys, namelijk de piraten van de Crimson Fleet. Dat betekent alleen niet per se dat je zelf aan de kant van de slechteriken terecht komt. Je kunt de game zo spelen, maar je kunt er ook voor kiezen je te melden bij de ‘politie’ om er een soort undercover missie van te maken.
Starfield verschijnt op 11 november Xbox Series X/S en PC. Bethesda en Microsoft hebben veel vertrouwen in hun NASA-punk game. Xbox-baas Phil Spencer wil zelfs dat dit de meest gespeelde Bethesda-game wordt.