Xbox-baas wil Starfield de meest gespeelde Bethesda-game maken

News
woensdag, 09 februari 2022 om 10:30
whatsapp image 2021 06 13 at 190642f1623604236
Starfield komt in november 2022 uit voor de Xbox Series X/S en PC. Als het aan Phil Spencer ligt, wordt het de meest gespeelde Bethesda-game tot nu toe.
Volgens Axios-journalist Stephen Totilo heeft Xbox-baas Phil Spencer heeft gezegd dat hij ernaar streeft om Starfield de meest gespeelde Bethesda-game tot nu toe wil maken. Starfield is een RPG van de studio achter The Elder Scrolls V: Skyrim, een game die sinds de release in 2011 al meer dan 30 miljoen keer is verkocht.
In tegenstelling tot eerdere populaire games van Bethesda in de Elder Scolls en Fallout-franchises zal de aankomende sci-fi game niet verschijnen op de PlayStation-consoles. Deze consoles verkopen meestal beter dan de Xbox-consoles van Microsoft. Een groot deel van het publiek voor de games van Bethesda speelde dan ook op PlayStation.
Door Microsofts overname van Bethseda-moederbedrijf ZeniMax zal Starfield een exclusive zijn voor Xbox Series X/S wanneer de game uitkomt op 11 november 2022. Toch zal de game ook beschikbaar zijn op PC en zal hij verschijnen op Xbox Game Pass. Dat is volgens Phil Spencer belangrijk om het aantal spelers te laten groeien. Via PC en Game Pass bereikt de game veel schermen die met alleen de Xbox-consoles niet bereikt worden.

Groot succes Xbox Game Pass

Onlangs heeft Microsoft bekendgemaakt dat Game Pass meer dan 25 miljoen abonnees heeft. Dat komt onder andere door games als Halo Infinite met meer dan 20 miljoen spelers en Forza Horizon 5 met meer dan 18 miljoen spelers. Verder heeft Phil Spencer eerder al aangekondigd dat Xbox zo veel mogelijk games van Activision Blizzard wil aanbieden op Xbox Game Pass na de overname van het bedrijf door Microsoft.