Grote Elden Ring patch lost bugs op en voegt nieuwe content toe

News
donderdag, 17 maart 2022 om 16:00
elden ring headerf1646038440
Elden Ring heeft een grote patch gekregen, die niet alleen een aantal bugs oplost, maar ook nieuwe inhoud toevoegt, waaronder nieuwe quests.
Ontwikkelaar FromSoftware schrijft in zijn patch notes dat het nieuwe fasen heeft toegevoegd aan NPC-questlines voor Diallos, Nepheli Loux, Kenneth Haight en Gatekeeper Hoc. Ook zijn er nieuwe NPC-summons toegevoegd aan sommige boss battles. Er is ook een gehele nieuwe NPC te vinden in de game: Jar-Bairn, een kleine levende pot die op een trap in het noorden van Jarburg te vinden is.

NPCs makkelijker te vinden

FromSoftware heeft het daarnaast makkelijker gemaakt om NPCs te vinden. Pictogrammen op de kaart krijgen nu een naam wanneer je een NPC tegenkomt, waardoor je makkelijker kan bijhouden waar ze allemaal zijn. Dit geldt ook voor Nomadic Merchants, die hun eigen pictogram op de kaart hebben.
Bovendien is het na de patch makkelijker om wapens in de vroege game te upgraden, doordat de drop-rate van Smithing Stones is verhoogd en het upgrademateriaal ook aan sommige winkels is toegevoegd. Een aantal items, wapens en magie zijn ook effectiever en gebruiksvriendelijker gemaakt. De Spirit Ash Mimic Tear is juist generfed door FromSoftware, omdat de summon wel erg sterk was.
Als je wil weten wat de patch allemaal precies oplost en verbetert, kun je de patch notes hier bekijken.
Weet je nog niet zeker of Elden Ring iets voor jou is? Lees dan onze review. Als je je zorgen maakt over de moeilijkheidsgraad is er overigens een easy mode beschikbaar via een mod.