Starfield ondersteunt mogelijk mods op Xbox

News
maandag, 21 augustus 2023 om 16:30
starfield header hdf1687513667
Veel Bethesda-games worden eindeloos gespeeld. Dat is niet alleen omdat het vaak lang duurt voor er een nieuwe uitkomt, maar ook omdat spelers veel mods maken om de game op nieuwe manieren te ervaren. Meestal hoef je geen mods te verwachten op een console, maar het lijkt mogelijk dat Xbox-gebruikers Starfield kunnen modden.
Er zijn uiteenlopende redenen om een game te modden. Soms besluiten fans om bugs of irritante features zelf maar aan te passen als een ontwikkelaar het niet doet. Andere mods zijn om een game langer mee te laten gaan, bijvoorbeeld door nieuwe content toe te voegen, of hele games te maken met de mechanics van de basisgame.
Beide soorten mods worden veel gemaakt voor Bethesda-games, waardoor veel spelers de games op PC spelen. Dat is doorgaans namelijk het enige platform waarop mods mogelijk zijn. Maar de algemene voorwaarden van Starfield lijken te suggereren dat de game ook mods kan krijgen op Xbox.
Er wordt namelijk verwezen naar Creation Credits, die je nodig hebt in The Creation Club. Via dat platform is het mogelijk om mods op consoles te gebruiken. Met die verwijzing is niets bevestigd, maar het lijkt dus goed mogelijk dat de Xbox Series X-versie in ieder geval op den duur mods zal ondersteunen.

Wanneer is de release van Starfield?

Gelukkig lijken mods in eerste instantie niet nodig om de game langer te maken. Er zijn meer dan duizend planeten te ontdekken, waaronder één die je misschien niet had verwacht te kunnen bezoeken. Spelers kunnen vanaf 6 september de ruimte in, of vanaf 1 september als ze de Premium of Constellation Edition hebben gepre-ordered.

Populair Nieuws