Starfield zet een groot vermeend onrecht recht

News
maandag, 21 augustus 2023 om 10:30
starfield artworkf1683633013
Er zijn meer dan duizend planeten te bezoeken in Starfield, dus veel van de game zal zich in het onbekende afspelen. Maar het blijkt dat de game het ook af en toe dichter bij huis zoekt. Daarbij wordt ook iets rechtgezet dat door velen nog altijd als een groot onrecht wordt gezien.
Er zijn acht planeten in ons zonnestelsel, maar er zijn generaties groot geworden met het idee dat het er negen zijn. In 2006 besloot de International Astronomical Union dat Pluto niet als planeet gezien kon worden. Daar waren in principe overtuigende redenen voor, maar dat kon de amateur ruimte-enthousiasteling er niet van weerhouden om bijna persoonlijk beledigd te zijn.
Maar het vermeende onrecht dat Pluto is aangedaan lijkt nu te worden rechtgezet door Bethesda. Twitteraar Rebs Gaming vestigt daar de aandacht op door een screenshot te delen van ons eigen zonnestelsel in de game. Dat laat zien dat Pluto gezien wordt als een planeet en dat je erop kunt landen om op onderzoek uit te gaan.

Wanneer is de release van Starfield?

Wie nog altijd vindt dat Pluto een planeet moet zijn, zal dus in ieder geval op dat vlak Starfield kunnen waarderen. Of de game verder ook een beetje in de smaak valt, weten we al snel. Starfield verschijnt namelijk over een paar weken, op 6 september.
Ook voor die tijd kun je in principe al met de game aan de slag. Wie namelijk de Premium Edition of Constellation Edition pre-ordert kan al vijf dagen eerder met de game aan de slag. Dat is dus vanaf 1 september.

Populair Nieuws