Starfield modders krijgen geen achievements, een mod lost dat op

News
donderdag, 07 september 2023 om 10:30
starfield gameplayf1655059377
Voor veel gamers is het halen van achievements een belangrijk onderdeel van de ervaring. In Starfield kun je alleen geen achievements krijgen als je mods gebruikt. Maar dat hebben modders snel opgelost.
Voor veel spelers is het modden van een Bethesda game bijna verplicht. In het verleden betekende dat alleen vaak dat je geen achievements kon halen en ook in Starfield is dat weer het geval. Ergens is dat begrijpelijk, aangezien sommige mods de hele uitdaging van een achievement kunnen veranderen, maar voor wie alleen de UI aanpast met een mod is het heel vervelend dat achievements worden geblokkeerd.
Gelukkig is het opheffen van de achievement-blokkade op te heffen met een mod. Al vrij snel na de early access release van Starfield was er één beschikbaar. Maar nu is er een aanzienlijk verbeterde nieuwe versie.
De nieuwe “Baka Achievement Enabler” van modder Shad0wshayd3 zorgt namelijk dat je save file bewaard blijft als een save die niet gemod is. Dat betekent dat je niet plotseling alsnog te maken krijgt met blokkades als de Achievement Enabler na een toekomstige Starfield update niet meer werkt. Als het goed is kun je dus met een gerust hart achievements halen met een gemodde game.

Starfield meteen enorm populair

Starfield is sinds gisteren uit, maar was al vijf dagen beschikbaar in Early Access. De game werd meteen overwegend goed ontvangen en door veel mensen gespeeld. Het aantal spelers op Steam alleen al was meteen indrukwekkend.