Red Bull wil voormalig wereldkampioen niet naast Max Verstappen zetten

News
donderdag, 07 september 2023 om 10:00
sebastian vettel max verstappen gp abu dhabi 2021f1694071348
Het contract van Sergio Perez loopt af na 2024 en de vraag duikt op welke coureur er in 2025 naast Max Verstappen wordt gezet. Helmut Marko van Red Bull Racing weet in ieder geval dat hij voormalig wereldkampioen Sebastian Vettel niet in het stoeltje zet.
Red Bull Racing heeft tot nu toe alle races dit seizoen gewonnen en het lijkt er ook niet op dat er voorlopig een einde komt aan de heerschappij. Die reeks werpt uiteraard de vraag op hoe dominant de RB19 is in vergelijking met andere auto’s uit het verleden, zoals de MP4/4 van McLaren en de W11 van Mercedes.
Zo stellen sommige fans dat de RB19 de meest dominante auto is, omdat Max Verstappen er nu tien races op rij mee heeft gewonnen. Andere fans wijzen alleen naar Sergio Perez, die vaak als derde of lager is geëindigd. En dat terwijl teams met andere dominante auto’s met speels gemak steeds een 1-2 konden scoren.
Er zijn dan ook twijfels over de toekomst van Perez bij Red Bull Racing. Een zwakkere teamgenoot voor Verstappen heeft momenteel weinig effect, maar in een spannend seizoen zal de Nederlander een sterke teamgenoot willen hebben die kan helpen met de strategie.
Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, kijkt dan ook al naar 2025, waarin er mogelijk een andere coureur in de auto wordt gezet. Volgens de Oostenrijker wordt het alleen niet het voormalige oogappeltje van Red Bull, zo laat Marko weten in gesprek met Servus TV.

“Ik denk dat de ‘coureurssituatie’ voor Sebastian Vettel nog niet voorbij is. Maar naast Verstappen… dat zou ik hem eerlijk gezegd niet aan willen doen. En als Sebastian terugkomt, wil hij bij een topteam rijden en racen om overwinningen.”

Record van Vettel verbroken

Sebastian Vettel heeft vier titels gewonnen met Red Bull Racing en was tot voor kort in handen van een record dat onmogelijk leek om te verbreken: negen overwinningen op rij. Verstappen heeft nu alleen met zijn ongelooflijke reeks de naam van Vettel uit de geschiedenisboeken gegumd en zijn eigen naam erin gezet.
Of Vettel daadwerkelijk van plan is om terug te keren in de Formule 1 is nog maar de vraag. Vorig seizoen reed de Duitser nog voor Aston Martin, maar hij heeft besloten om meer tijd te besteden aan zijn familie.

Populair Nieuws