F1 GP van Canada gaat laat van start dit weekend

News
woensdag, 14 juni 2023 om 16:00
max verstappen f1 gp canadaf1661026607
Het F1-circus gaat van Europa naar Noord-Amerika. Aankomend weekend wordt namelijk de GP van Canada georganiseerd. En in tegenstelling tot de Europese races gaat de Grand Prix laat van start!
Formule 1-fans hebben een weekje rust gehad en hebben uitgebreid kunnen genieten van het weer, maar aankomend weekend is het weer tijd om de televisie aan te slingeren. Het is dan namelijk tijd voor de tweede Grand Prix in Noord-Amerika dit jaar, deze keer de GP van Canada op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal.
Het circuit is vrij uniek. Het is namelijk gebouwd op een speciaal aangelegd schiereiland aan de brede St. Lawrence River, die recht door Montreal stroomt. De rest van het jaar kan het groene schiereiland verkend worden door bezoekers met de fiets of op lage snelheid met de auto. Maar voor één weekend per jaar scheuren F1-auto’s er met volle snelheid overheen.

Circuit met een beruchte muur

Het circuit is geliefd bij coureurs en het publiek, aangezien er een aantal razendsnelle rechte stukken zijn, die afgewisseld worden met een aantal technische bochten - inclusief bocht 13 met de beruchte Wall of Champions. De muur kreeg die naam nadat maar liefst drie voormalig wereldkampioenen hem tegenkwamen in de GP van Canada in 1999.
De GP van Canada belooft dus weer een mooie race te gaan worden, helemaal met hoe klein de verschillen zijn tussen de teams achter Red Bull Racing. Het kan mogelijk een spannend gevecht worden tussen Aston Martin, Mercedes en Ferrari om een podiumplaats. Als je de race live wil kijken, dan moet je wel een stuk later inschakelen dan normaal, door het tijdsverschil. Zo ziet het tijdschema voor de GP van Canada eruit: