'Starfield komt aan het einde van het jaar naar PS5'

News
donderdag, 07 maart 2024 om 16:00
starfield artworkf1683633013
Eerder dit jaar doken er geruchten op dat Starfield ook naar PS5 zou komen. Volgens een nieuwe leaker is dat nog steeds het geval, maar komt de RPG aan het einde van het jaar naar de concurrentie toe.
Begin februari werden er ineens veel vraagtekens gezet bij de toekomst van Xbox. Er zouden namelijk meerdere titels naar de PlayStation 5 gebracht worden en Xbox zou voortaan met een third-party uitgever worden, in plaats van één van de grote drie.
Na een officiële podcast van Xbox, waarin onder andere Phil Spencer meer uitleg gaf, bleek het allemaal wel mee te vallen. Er komen namelijk wel games naar de PS5 en Nintendo Switch, maar het gaat daarbij om kleinere titels, zoals Hi-Fi Rush en Pentiment. De grote blockbusters zouden gewoon exclusief blijven voor de Xbox consoles.
Maar volgens de leaker Silknigth komt Starfield wel degelijk naar de PS5 toe. Niet in het tijdsbestek zoals in de eerste geruchten werd aangegeven, maar aan het einde van het jaar. De port zou in november of december moeten verschijnen.

Is het gerucht betrouwbaar?

De leaker in kwestie is recent opgedoken, maar heeft meteen al krediet opgebouwd. Silknigth verklapte eerder namelijk al in februari dat Ghost of Tsushima naar PC zou komen, de port die gisteren officieel is aangekondigd door Sony.

Populair Nieuws